“At have eller ikke at have en lokalplan”

0

På vores sidste byrådsmøde var der rigtig mange af Roskildes borgere tilstede. Det sker næsten altid når, der er et punkt på byrådsdagsordenen, som er kontroversielt. På dette møde var det et kommende byggeri, hvor der ikke var en lokalplan for området, der ville kunne regulere det. Derfor vil jeg omskrive citatet ovenfor til “Lokalplan eller ikke lokalplan”, for i dette tilfælde ville en lokalplan have løst konflikten.

Som man sikkert ved, laver jeg byvandringer med forskellige temaer. Her i sommer hed en af byvandringerne ’Forandringer i bymidten – og den nye lokalplan for bymidten’. Som sædvanligt var der rigtig mange deltagere. Jeg kunne bl.a. fortælle om de politiske diskussioner, vi havde haft ved behandlingerne i Plan- og Teknikudvalget og efterfølgende i byrådet, inden Lokalplan 622 for Roskilde bymidte blev vedtaget den 31. maj i år. Argumenterne imod lokalplanen var at, den var en bremse for vores selvbestemmelsesret til at udforme vores ejendomme efter egen smag og med moderne byggematerialer. I min tale i byrådet fremhævede jeg, den tryghed lokalplanen bl.a. giver til, at vi ikke vågner op, og er blevet nabo til ’en øjebæ’, som journalist og TV manden Peter Olesen så rammende har døbt uheldige byggerier.

Jeg går til kommunalvalg den 21. november i år med mit slogan ’et Roskilde – vi kan være bekendt’ – og det mener jeg alvorligt.

Kaj V. Hansen (A)

Deltag i debatten
Del.