Betalingsparkering på budget-dagsordenen

0

I forbindelse med kommunens 2019-budget  foreslår EL, at der indføres betalingsparkering i Roskilde By i 2019. Betalingsparkering er ellers et emne som nogle af byrådets partier hidtil ikke har kunnet lide at tale om, men det kommer de altså til nu.

Indvielsen af Roskildes første P-hus udgør  en rigtig god anledning til at starte med P-betaling i Roskildes bymidte.

Det er naturligvis en forudsætning at Roskilde kommune ved gennemførelsen bygger på de erfaringer der er indhøstet i andre kommuner. Nogle steder har det været en kikset opstart og andre steder har man oplevet en succes stort set med det samme. Sidstnævnte erfaringer peger på et enkelt  og gennemskueligt system.

Der foreligger fra forvaltningen (fra tidligere år) et par gennemregnede scenarier om indførelse af betalings-P i Roskildes bymidte. Det vi foreslår gennemført, er et scenarie der egentlig skulle give 10 mio. kr. i kassen årligt, men pga. en lovændring der er gennemført for nylig, vil staten inkassere ca 8 mio. heraf, så der kun er omkring 2 mio. kr. tilbage i kommunalt provenue.

Alligevel vil det være en rigtig god forretning for kommunekassen. Betalings-P virker nemlig regulerende for folks parkeringsvaner, på en måde så byen vil kunne spare en del fremtidige parkeringsanlæg, samtidig med at der bliver større tilgængelighed.

Af: Henrik Stougaard

Deltag i debatten
Del.