1000 dage tilbage til at redde klimaet

0

Fortsætter udledninger af drivhusgasser med at stige efter år 2020 eller forbliver de blot på samme niveau, er det ikke muligt at holde den globale temperaturstigning på to grader. Det er pointen fra en række af klodens absolut førende klimaforskere under overskriften »Tre år til at redde klimaet«.

Forskernes pointe er, at det kræver øjeblikkelig politisk handling af hidtil ukendt omfang, hvis målet fra klimaaftalen i Paris om at holde klodens temperaturstigninger på maksimum to grader, skal indfries. Kommunerne spiller en absolut nøglerolle, hvis vi skal undgå at efterlade et kaotisk klima til de kommende generationer. Lad os blot komme med et enkelt eksempel her. De offentlige indkøb i Danmark – fra mad til byggematerialer – svarer til fire tons CO2-udledning per dansker per år. Der er altså et kæmpe potentiale i Roskilde Kommune, hvis vi i højere grad vælger at købe de mest klimavenlige varer og serviceydelser.

Vi har også i Roskilde Kommune en kæmpe forpligtelse til – de næste 1000 dage eller tre år – at arbejde benhårdt for at sikre fremtidens klima for vores børn og børnebørn. Derfor vil SF og Radikale i den kommende byrådsperiode, i tæt samarbejde, gøre alt hvad vi kan for at tvinge Socialdemokraterne i en mere grøn retning de næste fire år.

Jeppe Trolle (R) og Jan Bjergskov (SF)

Deltag i debatten
Del.