Tavshedens forbrydelse

0

Kom til The Crime of Silence – et folkesymposium i Byens hus torsdag den 30. august.

I 1967 blev Roskilde værtsby for det internationale Bertrand Russell-tribunal. Tribunalen havde til opgave, at vurdere, hvorvidt det internationale samfund gjorde sig skyldig i krigsforbrydelser under krigen i Vietnam (1955-1975). Tribunalet udfordrede den måde, almindelige mennesker forholdt sig til krigshandlinger- og forbrydelser, og vurderede at verdenssamfundet gjorde sig skyldige i the crime of silence – tavshedens forbrydelse. 

Fortsat tavshed

Filosoffer som Jean-Paul Satre og Simone de Beauvoir, samt en lang række jurister, kunstnere og andre intellektuelle deltog i tribunalet, der fandt sted i den hedengangne Fjordvilla i Roskilde. Nu, 50 år senere, er tiden kommet til at stille spørgsmålet: Gør vi os skyldige i tavshedens forbrydelse endnu en gang? 

Tavs accept

Med udgangspunkt i Bertrand Russell-tribunalet af 1968, inviterer WorldWideWords (Byens hus) og Connie Minami Hansen (Kobe Universitet, Japan) til The Crime of Silence Symposium i Den Gamle Byrådssal i Byens hus. Her vil en række lokale og internationale oplægsholdere belyse Bertrand Russell-tribunalet og forsøge at trække tråde til samtidens forhold mellem ytringsfrihed, demokrati og vores – måske – stiltiende accept af krigens uhyrligheder.

Deltag i debatten
Del.