Lokale bands i fælles koncert på Gimle

0

Bluesrockerne Alabama Black Snakes og americana-kvintetten Workers In Songs slår i kommende uge pjalterne sammen i Tanken.

Begge bands har slået sig op på at destillere lige dele folklore og mytologi fra guds eget land til hver deres vidt forskellige udtryk. Vel at mærke selvom både bluesrockerne Alabama Black Snakes og americana-kvintetten Workers In Songs er pæredanske med udspring i Roskilde.

Lørdag den 8. september giver de to bands for første gang fælles koncert på Gimle, hvor en stilistisk udveksling er i vente. 

”Til koncerten på Gimle vender vi tingene lidt på hovedet, så Alabama (Black Snakes red.), der er kendt for at spille sindssygt højt, vil dyrke den her lidt mere inderlige side af sig selv, mens vi omvendt vil skrue mere op for rock ’n roll-attituden”, fortæller Morten Krogh, forsanger i Workers In Songs, der senest kunne opleves i forbindelse med sommerens Byparkskoncerter.

Venskab er som ølmaver

Den kommende dobbeltoptræden på Gimle, hvor amerikanske Saddle of Southern Darkness står for opvarmningen, er imidlertid ikke første gang de to roskildensiske bands slår pjalterne sammen.

”Til koncerten på Gimle vender vi tingene lidt på hovedet”,
fortæller Morten Krogh (th), forsanger i Workers In Songs.

 Workers In Songs og Alabama Black Snakes har således tidligere givet fælleskoncerter på Musicon og ligeledes indtaget den københavnske musikscene i fællesskab. En øvelse, der først er fremmest er produktet af et venskab mellem Morten Krogh, der til daglig arbejder på Roskilde Gymnasium, og Alabama Black Snakes-guitarist og bartender på Gustav Wieds Vinstue Rasmus Christian Larsen.

”Rasmus’ og mit venskab er lidt ligesom den der ølmave, du ikke rigtig opdager, før den er der. Det har været en meget glidende bevægelse; ’nå, der er han igen, så må vi hellere begynde at tale sammen’”, siger Morten Krogh og fortsætter: 

Fælles referencer

”Og så fandt hurtigt ud af, at vi begge har mange af de her lidt småfordrukne countrymusikere som idoler”, forklarer musikeren og nævner i flæng Hank Williams, Townes Van Zandt, David Allan Coe og Steve Earl, som eksempler på det gensidige musikalske ståsted. Før Workers In Songs valgte at rykke ’øveren’ til København, er medlemmerne af de to bands desuden rendt ind i hinanden på Musicon, hvor vidt forskellige musikalske udtryk ikke desto mindre har dannet ramme om samstemmige tekstuelle referencepunkter.

”Vi finder inspiration i de samme emner. Det er den her udlængsel og håbet om mulighedernes land, men også den medfølgende smerte og det vingeskudte”, forklarer Morten Krogh.

Deltag i debatten
Del.