Klassisk musikfestival i Roskilde

0

I august løber den årlige, klassiske festival Schubertiaden af stablen i Roskilde, hvor mangfoldighed og kærlighed til klassisk musik samler publikum.

Igen i år byder sensommeren på den tilbagevendende, klassiske musikfestival Schubertiaden, der i år består af otte koncerter fordelt over perioden den 7. august til den 1. september. Startskuddet til bliver ledt an af Den Kongelige Livgardes Musikkorps i Roskilde Klosterhave, hvor der er gratis indgang for alle, der vil opleve de klassiske toner.

 

I Franz Schuberts ånd

Traditionen tro indeholder programmet komponister fra Franz Schuberts tid og i ånd med hans passion for den klassiske genre. Festivalen bliver dermed en stemningsfuld cocktail af blæseserenader, marcher og arrangementer af de velkendte Schubert musikstykker – både genkendelige men også nye fortolkninger af den klassiske musik.

”Musikken spænder vidt under festivalen, der i år er sammensat ud fra temaet ”Gammelt og nyt”. Fra tonerne af de velkendte Beethoven og Schubert til koncert med den 17-årige violinist Alva Holm, der er kåret til Årets Talent af Schubertselskabet. Koncerterne bærer præg af genkendelse men også fornyelse og nye perspektiver”, fortæller generalsekretær for Schubertiaden, Bent-Erik Rasmussen, der ser frem til Schubertiaden.

 

For enhver smag

Festivalen er ikke kun for musikentusiaster, men også for andre nysgerrige sjæle, som vil forny deres musikalske horisont.

”Vi byder alle velkommen – unge som gamle, erfarne medlemmer som nytilkomne. Jeg plejer at sige, at hvis Schubertiaden var en æske chokolade, så er der utvivlsomt noget for enhver smag. Dét som samler publikum og kunsterne er kærligheden til musikken men også det hyggelige samvær en rigtig god sommeraften”, forklarer Bent-Erik Rasmussen.

 

Smukke omgivelser

De åbne og gratis koncerter bliver dels afholdt udendørs ved Roskilde Kloster, men også i den smukke Sankt Ibs Kirke, som er Schubertiadens faste koncertsted hvor blandt andre den unge tyske strygekvartet Delios og Ensemble Mutatis skal optræde. Én koncert bliver afholdt i Hellig Kors Kirke i Jyllinge, hvor det danske Ungdomsensemble, DUEN, kan opleves.

 

Schubertiaden

Billetter til Schubertiade-koncerterne kan købes online via Billetlugen eller i døren, hvor koncerterne afholdes. Program kan ses på www.schuberselskabet.dk

Deltag i debatten
Del.