Drama og skønhed

0

Opera Hedeland gør klar til skønsang i det spektakulære amfiteater.

Da amfiteatret i Hedeland nær Roskilde blev indviet i 1996, mødte den italienske dirigent op med blandede følelser.

”Det er første gang jeg dirigerer på en losseplads”, udtalte maestroen ifølge stedets nuværende operachef, Claus Lynge.

Dyrehaven på Vestegnen
Siden er landskabet i Hedeland Naturpark blevet færdiggjort, så Vestegnen nu har sit eget svar på Nordsjællands Dyrehaven. Opera Hedeland har i dag bevist sit værd, og internationale talenter flokkes nu om det spektakulære amfiteater.

Også i år, hvor Opera Hedeland opfører Donizettis dramatiske Lucia di Lammermoor bygget over Ivanhoe-forfatteren Walter Scotts roman The Bride of Lammermuir – baseret på makabre, virkelige hændelser.

Dansk og norsk
Blandt talenterne er instruktøren, Rodula Gaitanou, som har opsat operaer i store dele af verden. På scenen vil stampublikummet genkende både danske Adam Frandsen, norske Lina Johnson og norske Audun Iversen fra tidligere år.

Desuden kan publikum glæde sig over de nye, talentfulde sangere Stina Schmidt, Rasmus Jupin, Steffen Bruun og Jonathan Koppel. Stedet faste orkester, Collegium Musicum, med nogle af landets dygtigste musikere, akkompagnerer, og Opera Hedelands store kor medvirker.

Bredt ud
Kunstnerisk kan Opera Hedeland måle sig med både Den Jyske Opera og Det Kongelige Teater, men i følge operachef, Claus Lynge, er det ikke ambitionen at ligne dem.

”Kunstnerisk kvalitet er selvfølgelig afgørende, men for os handler succes også om, at vi når bredt ud, og at vi giver folk en helhedsoplevelse. Det sociale og den smukke natur en vigtig del af oplevelsen for en stor del af vores publikum. Så selvom vi selvfølgelig skal være for operafolket, skal vi også være interessante for folk, der ikke dyrker genren, men blot gerne vil udforske nye sider af kulturlivet”, siger Claus Lynge. 

Deltag i debatten
Del.