Kultur

Kultur

Strik og forskønnelse

Kunstnerværkstedet Roskilde inviterer til strikke-event under månedens Åbent Hus søndag den 19. august kl. 11-16 på Sdr. Ringvej 9 i Roskilde.

Kultur

Tilbage til lånerkortet

Det lyder måske bedaget at have et lånerkort, når man kan låne bøger på sit sundhedskort. Men det giver faktisk god mening ikke at lufte sit personnummer ude i byen.

Kultur

Høstfest i Viby

Lørdag den 25. august står Viby Sjælland på den anden ende, når årets høstfest løber af stablen.

Kultur

Vind billetter til seksstjernet cirkusforestilling

Cirkus Arena rider på en bølge af seksstjernede anmeldelser. Faktisk har alle anmeldere, der har set forestillingen siden Jyllandspremieren i april, givet topkarakter til årets forestilling ’Klovnen og Kronprinsen – Jagten på den tabte tåre’. Senest har forestillingen modtaget seks stjerner i Fyens Stiftstidende, og det gør den til den bedst anmeldte cirkusforestilling i nyere dansk tid.

Kultur

Masser af messing

Roskilde Musikforening og Roskilde Kunstforening arrangerer tre Palæhave-koncerter i august og september.

Kultur

Vigen runder 80 år

En ikonisk perle med formidabel fjordudsigt er ved at være en moden dame.
Restaurant Vigen runder 80 år den 1. august.

Kultur

Replik til Per Steenholdt

Per Steenholdt kritiserer planerne for et formidlingscenter i sin klumme i uge 25 under overskriften ”Muren til højre er dømt til nedrivning”. Det er Per Steenholdts egen konklusion, at muren skal rives ned.

Kultur

Børnehuset Wiemosen bliver børnekulturhus

Gennem de sidste to år har børnene i Wiemosen og børnene i de andre børnehuse i Område Vest jævnligt beskæftiget sig med musik, leg, bevægelse og kunst. De har nemlig haft besøg af Kulturskolens medarbejdere, som ind imellem har inviteret gæstekunstnere med fx. dansere fra Åben Dans.

Kultur

Ben Frost i Roskilde Domkirke

Den festivalaktuelle australske lydmager Ben Frost genskaber sit voldsomme og smukke lydunivers i Roskilde Domkirke få dage før sin optræden på Roskilde Festival.

Kultur

Moské i en domkirkeby

Som det første museum i Danmark har ROMU indsamlet interiør og genstande fra en moske i Danmark. Dét er afsættet, når Roskilde Museum den 6. juni kl. 19 inviterer til en Roskilde-lektion om, hvad det betyder at være moske i en domkirkeby.

Kultur

Kom til ”Vild med vand” på Roskilde Havn

Tag hele familien under armen og besøg Roskilde Havn lørdag den 9. juni kl. 10 – 16, når ”Vild med vand” byder på sjove og gratis aktiviteter for børn og voksne – både til vands og til lands.

Kultur

Fluidum på INSP!

Tirsdag den 12 juni er der releaseparty for Fluidums spritnye EP, ”Have a Sip”, der blandt andet kommer med en anbefaling fra Karrierekanonen.

Kultur

Kunst som valuta

At bytte kunst for varer og ydelser er så gammelt som menneskeheden, og kunst er anerkendt som værdifuldt af folk fra alle kulturer. ArtMoney er en global, alternativ valuta lavet af original kunst, som standardiserer format og værdi for at gøre handel nemt, sjovt og smukt.

Kultur

Med L.A. Ring som inspiration

Sankt Jørgensbjerg og L.A. Ring danner udgangspunkt for dette intensive kursus, hvor billedkunstner Eva Carstensen står for undervisningen i fem dage. 10 deltagere glæder sig til det spændende malekursus under AOF.

Kultur

Sommerkoncerter i domkirken

I de tre sommermåneder er der gratis koncerter i Roskilde Domkirke hver torsdag, hvilket har været en tradition siden orglets restaurering blev færdiggjort i 1991.