Til bilen brænder sammen

0

Mænd er notorisk tilbøjelige til at overvurdere deres eget helbred. Det er almindeligt kendt i landets lægepraksisser, at mænd er sjældne gæster i forhold til deres kvindelige modstykker – til gengæld fylder mænd mere op i hospitalssengene. Billedligt talt er kvinder altså gode til at få bilen repareret undervejs, mens mændene kører videre, indtil den brænder sammen.

I denne uge er det Mænds Sundhedsuge, og der er tungtvejende grunde for mænd til at møde frem til de aktiviteter, der er sat i scene rundt om i Roskilde gennem hele ugen. Mænd har en fire år lavere gennemsnitslevealder end kvinder – men de oplever til gengæld deres helbred som fortræffeligt lige til det sidste.

Der er registreret dobbelt så mange kvinder med depression, for kun halvdelen af de mænd, der har depression, er i behandling for det. Blandt andet af samme grund begår mænd selvmord tre gange så hyppigt som kvinder.

Mænd ryger og drikker mere end kvinder, og mænd spiser mere usundt end kvinder, hvorfor de også generelt er mere overvægtige end kvinder. Mænd har mere stillesiddende arbejde end kvinder, og der er flere mænd end kvinder, der har en tynd kontakt til deres familie. Hvis man sammenligner tallene fra Sundhedsprofilen i henholdsvis 2013 og 2017, så viser det sig endda, at udviklingen går den gale vej på en række af de nævnte områder.

Hermed er advarselsflaget hejst for de mandlige læsere. Så tjek programmet for Mænds Sundhedsuge og mød frem til et eller flere af arrangementerne – og du kan jo passende tage turen til fods eller på cykel.

Deltag i debatten
Del.