Folkekirkens Nødhjælp samler håb ind

0

Af indsamlingsleder i Roskilde Domsogn Ruth Vingborg

Søndag den 11. marts deltager konfirmander og frivillige fra Roskilde Domsogn i den årlige indsamling til Folkekirkens Nødhjælp.

Den årlige indsamling sætter fokus på innovative og bæredygtige projekter, der trodser klimaudfordringer og giver håb for fremtiden. Fx er flygtningekvinder med i et pilotprojekt i Kakuma-lejren i Kenya, hvor de lærer at avle fårekyllinger. Her må man ikke holde kvæg, men insekter er proteinrige og kan leve i et varmt klima og kræver få ressourcer.

Når insekterne er fuldvoksne, males de til mel og indgår i kiks og grød til fejlernærede børn.
Andre steder undervises i at dyrke lodrette køkkenhaver, der ikke kræver megen plads, ikke har et stort vand forbrug og tilmed kan firedoble høsten.

I det tørkeramte Etiopien har Folkekirkens Nødhjælp i flere år i samarbejde med flere universiteter arbejdet på at indføre de sydamerikanske afgrøder quinoa og amarant. De kan tåle ekstrem tørke og giver et godt udbytte. Samtidig er de nogle af de mest næringsrige afgrøder, der findes.

Vi ved, at der er stor nød blandt mennesker, der er ramt af naturkatastrofer, tørke, oversvømmelser, krige, fordrivelse, undertrykkelse, diskriminering. Vi læser i aviser og ser i TV mange forskellige beskrivelser af mennesker, der har meget vanskelige livsbetingelser.

Folkekirkens Nødhjælp har projekter i 25 lande og arbejder ud fra princippet ”hjælp til selvhjælp”, hvilket betyder, at mennesker får et håb for fremtiden. Pengene til disse projekter går ikke igennem regeringer, men går igennem samarbejdsorganisationer og Folkekirkens Nødhjælpsfolk udstationeret i disse lande.
Dette arbejde, der gøres fra Folkekirkens Nødhjælp vil Menighedsrådet i Roskilde Domsogn og alle i sognene i Roskilde, gerne støtte op om.

Som optakt til indsamlingsdagen får Domkirkens konfirmandhold den 27. og 28. februar besøg af Sultkaravanen, som består af unge mennesker, der har boet hos en fattig familie i et afrikansk land, hvor Folkekirkens Nødhjælp i forvejen arbejder. Karavanen kommer med fortællinger, quiz, leg og informationer. Her er der også mulighed for at melde sig som indsamler søndag den 11. marts. Konfirmander og andre unge går sammen to og to.

Indsamlingen er et sognearrangement, hvor vi er sammen om, at samle penge ind til mennesker i nød i udviklings og katastroferamte lande.

I år starter vi indsamlingen kl. 11 efter gudstjenesten i Roskilde Domkirke. Indsamlingen foregår fra Konventgårdens lille sal. En rute tager 1½-2 timer. Mens indholdet af ens bøtte bliver talt op, er der mulighed for at få lidt at spise.

Mød op i Konventgården efter gudstjenesten den 11. marts eller kontakt indsamlingslederen forinden på tlf. 21 72 10 51 og reservér en rute – der er brug for alle gode kræfter.

Deltag i debatten
Del.