Du flygter ikke fra hverdagen, vel?

0

Af Kristian Gylling, sognepræst. 

Sommerferien er så tæt på, at vi næsten kan røre ved den, og vi er mange der glæder os til at komme af sted på ferie. Væk fra hverdagen, væk fra rutinerne, væk fra hamsterhjulet. 

Nogen ser frem til en drømmestol på en solbeskinnet kyst, andre vil helst ha’ én på opleveren, og begge dele koster ikke sjældent spidsen af en jetjager…

Og ofte, når jeg hører dejlige rejsebeskrivelser, tænker jeg; ”bare det var mig”.

Men efter en stund, hører jeg en grum undertone af væk, væk – bare væk. Og det er helt galt. For enhver sund rejse har ikke kun en udrejse. Det vigtigste ved at rejse er egentlig hjemrejsen. Det at komme fornyet hjem for at tage endnu et livtag med hverdagen, hvor udfordret den end måtte være.

Hvis hjemrejsen efter ferien ikke er vigtigst, da bliver ferien bare en flugt. Og så er den jo helt gal. Så er der i stedet et liv, der trænger til en kærlig hånd, en hverdag, der skal laves om. Et hverdagsliv der ikke har brug for en flugt-ferie, men i stedet har brug for, at man bliver hjemme og rydder op. 

Og egentlig er det oplagt, nu hvor ens ferie giver tid til i flere dage i træk, at sidde i sin lænestol eller på sin terrasse og meditere over, hvad man reelt går og bruger sit liv på, siden der er brug for dyre flugt-ture. Livet består af hverdage. Rigtig mange af dem. Og ind i mellem en ferie. Og det har vi alle brug for. Måske skal vi bare holde øje med, at vi husker at leve livet i hverdagene.

Enhver sund ferie-rejse er derfor mere en hen-rejse. En ferie-rejse hvor der ”der henne” samles energi og inspiration til igen at komme hjem til hverdagen – der hvor netop livets rejse ER at leve.

Go’ rejse. Nyd din ferie. Og glæd dig til hverdagen som venter på dig herhjemme. 

Kristian.

Deltag i debatten
Del.