Byg en katedral

0

Herfra skal der lyde en kæmpe tak til alle jer der endnu engang engagerende jer i vores utroligt vigtige demokrati på lokalplan. Også tak til alle jer, det stillede jer til skue i krop og tale – stort at I turde i disse så ubarmhjertige tider også for politikere. Jeg havde selv glæde af at være lidt med, om end på sidelinjen, og det har I den grad beriget mit liv, og ikke mindst tilført mit arbejdsliv mange vigtige vitaminer.

Når nu I brave politikere er nået så langt, som I vitterligt er, når I er kommet i byrådet, så må I love mig, at I ikke lader hjerteblodet sive ud af jeres kroppe. Glem ikke jeres valgtaler og idealer. Husk hvorfor vi stemte på jer. Hermed et par ydmyge råd som jeg håber I vil bruge i jeres arbejde fremover.

For det første: De færreste politikere magter at tænke udover deres valgperiode på fire år. Vi har brug for langsigtet politisk planlægning. Derfor; tænkt stort og langt. For det andet: Det er de færreste politikere, der magter at holde fast i deres fine idealer fra valgkampen. Husk på, hvorfor vi stemte på jer, mist ikke troen på jeres egne visioner.

Som præst tager jeg afsked med mange mennesker i kirken. Noget af det flotteste jeg kan sige over en afdød i kisten ved en begravelse i kirken er: “Han kæmpede for sine idealer et langt liv igennem”. Og heldigvis er I jo hverken døde eller begravede, men tvært i mod står I foran en af jeres livs opgaver i at røgte demokratiet og skabe noget stort.

Ja, hør lige her: To mænd var i gang med at bygge en ny mur. De blev begge spurgt hvad de byggede. Den ene svarede: “En mur”. Den anden svarede: “En katedral”.

Når I nu de næste fire år har fået byens nøgler betroet, så glem aldrig, at I er ved at bygge en katedral – og at den på ingen måde kan blive færdig på kun fire år.

Jeg ved godt at Alternativets Uffe & Co er blevet udråbt til jubelidioter igen og igen, men deres eftermæle bliver aldrig noget om middelmådighed. Mange af dem aspirerer kraftigt til det flotteste eftermæle overhovedet: “De kæmpede for det, de troede på, de kæmpede for deres idealer.” Det må være vores fælles håb for demokratiets håndlangere.

Guds velsignelse i jeres arbejde i byrådet de næste fire år.

Kristian Gylling

Deltag i debatten
Del.