Byens pulserende hjerte

0

Roskildes kulturelle kerne, natteliv, shopping og den helt centrale placering. Domkirkekvarteret er topspiret på kransekagen.

Af ejendomsmægler Anne Crone, Home

Domkirkekvarteret er uden tvivl blandt Roskildes mest attraktive områder og populært hos mange. Unge, der gerne vil så tæt på byens natteliv som muligt. Københavnerne, der gerne vil ud af hovedstaden, men stadig være tæt på caffe latte og kulturtilbud. I Domkirkekvarteret finder du et mangfoldigt og spændende kultur- og handelsliv, der favner bredt.

Her er der et stort udvalg af butikker, der tilbyder noget for enhver smag. Der er også et stort udvalg af genbrugs- og vintagebutikker. Samtidig er byens kulturliv i en rivende udvikling, og Kulturbasen er et godt sted at starte, når du skal på opdagelse i byen.

Torvedag, delikatesser og kunst
Det charmerende Domkirkekvarter byder både på store kædebutikker og små, charmerende specialbutikker med udsøgte lækkerier. Hvis du er interesserede i kunsthåndværk, skal du ikke snyde dig selv for et besøg i de mange små sidegade-gallerier.

Stændertorvet, der er omkranset af Domkirken, Palæet, Det gamle Rådhus og byhusene i gågaden, danner ramme om områdets mange forskellige aktiviteter og kulturelle udfoldelser og er det naturlige mødested for byens borgere. Her er mulighed for torvedage, kulturelle arrangementer, musik, teater, udstillinger med mere. Hver lørdag fra 10-15 er Madpladsen på Stændertorvet klar til at forkæle dine smagsløg. Madpladsen er en overbygning på de gode gamle torvedage, hvor indkøbene i boderne nu bliver suppleret med tilbud om ”gademad”.

Tæt på alt – også natur og institutioner
Selvom du befinder dig i Roskildes absolutte centrum med shopping og natteliv, lokker natur og attraktive cykel- og løberuter lige uden for bygrænsen. Samtidig finder du byens to skønne parker lige over Domkirkekvarteret. Byparken, hvor du blandt andet kan opleve Byparkskoncerterne, når de lange, lyse sommeraftener er over os, der indrammes af den smukke udsigt ud over Roskilde Fjord, og Folkeparken, der er en stor, dejlig grøn park med små søer, træer og et amfiteater.

Folkeparken bruges til en lang række arrangementer året rundt, f.eks. motionsløb og teater. På Folkeparkens amfi-scene arrangerer Roskilde Kommune hver torsdag i sommermånederne underholdning for de mindste. Parken er ligeledes god til gå- og løbeture med de mange stier og gangsystemer.
Domkirkekvarteret byder selvfølgelig også på institutioner, skoler og ungdomsuddannelser som eksempelvis Skt. Josefs Internationale Skole, Roskilde private Realskole og Roskilde Gymnasium. Så tag et smut til centrum – vi viser dig gerne rundt.

Deltag i debatten
Del.