5 møder, der måske ændrer verden

0

Vi skylder os selv at mødes i virkeligheden. For det er, når mennesker mødes ansigt til ansigt, at der kan opstå magi.

Som barn boede jeg en uge af sommerferien hos Bedste i Kalundborg. Som regel tog vi ned til den årlige Esbern Snares Fest i Kordilgade. En udflugt, der har printet sig fast i min hukommelse. Det tog os nemlig altid flere timer at tilbagelægge de sølle 457 meter gågade. Og det var ikke det pinlige styrt fra rodeotyren eller købet af et par lilla højhælede espadriller, der tog tid. Det var alle de mennesker, Bedste mødte. Venner, bekendte, slagterens kone og naboens søn. Jeg tror, vi stoppede mindst 30 gange på sådan en tur i gågaden og talte med over 50 mennesker. Det var magisk.

Hvis du den dag i dag har prøvet at sende mig en mail, har du også prøvet at få dette autosvar:
”Tak for din e-mail.
Dem får jeg heldigvis mange af – og jeg læser dem hurtigst muligt.
Men da jeg også holder af at tale og se folk i øjnene, så er det ikke altid, jeg får læst eller svaret på mails i det tempo, man kunne ønske sig.”

Mine ture med Bedstes i Kordilgade viste mig, hvor magisk det kan være at møde andre mennesker ansigt til ansigt. Hvad enten det er tilfældige eller planlagte møder. Måske møder du dit livs kærlighed. Måske møder du en, der bliver skyld i, at du får verdens fedeste job. Eller måske møder du simpelthen bare en, der får dig til at se tingene fra en ny vinkel. Det er møder mellem mennesker, der ændrer verden. Det er, når mennesker mødes og tager del i hinanden, at vi ændrer os selv.
Her er fem magiske møder fra min seneste uge:

1. RUC-logen
I forrige weekend var jeg i München med 10 veninder, som jeg har studeret med på RUC. Vi mødes fire gange om året og har gjort det i 15 år. Det var tiende år i træk, vi var på rejse sammen. Vi har helt sikkert ændret hinandens liv, og måske kommer vi også til at ændre verden.

2. En fælles bekendt
Jeg har længe interesseret mig for, hvorfor vi danskere drikker så meget alkohol. Særligt siden jeg lavede tv-programmet Skål Danmark, hvor jeg var fuld i seks uger. En veninde gjorde mig opmærksom på, at en fælles bekendt arbejder i Sundhedsstyrelsen. Mandag tog vi os tid til at mødes.

3. Afskedsreception
Tirsdag gik min mor på pension fra Trekronerskolen efter 43 år som aktiv pædagog i vuggestuer, børnehaver og senest en SFO. Et lærerværelse fyldt af klappende kollegaer og talen fra min mors chef gav et helt nyt perspektiv på en helt særlig person i mit liv.

4. Signe Wenneberg
Senere samme dag afholdt vi Folkemøde #6 om bæredygtighed i Byens hus. En af oplægsholderne var Signe Wenneberg, som jeg egentlig for længst havde afskrevet som et nordsjællandsk have-løg. Men mit virkelige møde med hende gav både energi og et helt nyt syn på bæredygtighed.

5. Workshop
Torsdag mødtes kollegaerne i Byens hus for at tale om husets fremtid. Vi har eksisteret i snart to år og tiden er kommet til at stoppe op, trække vejret dybt og finde meningen med det hele. Det var ”pisse, fucking svært”, blev vi enige om. Men også ”pisse, fucking vigtigt”.

Hver uge er der er utal af muligheder for at møde andre mennesker. Brug påsken på at tænke tilbage på de fem seneste møder, du har haft – eller tænk frem på de fem næste. Det kan blive magisk.

Deltag i debatten
Del.