Pernille Rosendahl nyt hovednavn på Jyllinge Festival

0

Festivalens musikansvarlige satte himmel og jord i bevægelse, efter Auras afbud, og heldigvis har tilbagemeldingerne på erstatningen været særdeles positive, lyder det.

Det bliver Pernille Rosendahl og ikke Aura, der skal sikre tusind ekstra publikummer til årets Jyllinge Festival i weekenden den 17. og 18. august. Det stod klart i sidste uge, hvor den lokale festival offentliggjorde den ærgerlige aflysning for blot 24 timer senere at kunne meddele, at en fuldgod erstatning var fundet.

”Når hovednavnet aflyser tre uger før festivalen går i gang, er der pres på. August måned er en af de travleste måneder på de danske musikscener, så at det lykkedes os at få landet Pernille Rosendahl er helt fantastisk”, fortæller en lettet Nicholas Hansen, Jyllinge Festivals initiativtager og musikansvarlige. 

Musikfestens ankermand befandt sig i New York, da afbuddet fra Aura tikkede ind, med en medfølgende forklaring om problemer med popartistens band. 

Panik på ferien

Og så måtte Nicholas Hansens planlagte ferie naturligt nok vige pladsen for en intens jagt på et nyt hovednavn til årets udgave af festivalen. 

”I første omgang bliver man ramt af panik. Man har brugt et år på at strikke et program sammen, der skal sikre en vis musikalsk bredde, og så kommer der en aflysning. Heldigvis kunne jeg trække på mine mange i år branchen, så jeg satte alt i bevægelse, ringede rundt og sendte mails til gud og hver mand”, afslører han. 

At det til slut lykkedes at sikre sig netop Pernille Rosendahls underskrift, gør ifølge Nicholas Hansen kun årets program endnu stærkere. 

”Pernille har den rigtige profil, fordi hun spænder bredt. Hun har foruden en alsidig musikalske karriere en fortid som X Factor-dommer, og det siger noget om, at hun kan appellere til en bred målgruppe – både små og store”, vurderer bookeren, der foreløbig kun har modtaget positive tilbagemeldinger på tilføjelsen af den 46-årige sangerinde til programmet. 

”Dem jeg har talt med både i og uden for branchen siger, at de glæder sig endnu mere til festivalen nu, så det er et godt tegn”, fortsætter han. 

Aktuel artist

Og det er et højaktuelt navn, som gæster Jyllinge Festival lørdag den 18. august. Senere i år kan Pernille Rosendahl således opleves i det populære TV2-program ’Toppen af Poppen’, ligesom sangerinden om kort tid drager ud på en landsdækkende turné. Et ridt der altså nu tyvstartes med Roskilde Fjord som bagtæppe.

”Jeg glæder mig umådeligt meget til at spille på Jyllinge Festival. Jeg har længe gerne villet besøge Hellig Kors park på grund af de unikke omgivelser, og nu får jeg endelig muligheden”, udtaler hovepersonen selv i en pressemeddelelse.

Pernille Rosendahl er derfor netop rykket i øvelokalet for at fintune ældre såvel som nyere skæringer fra sit velvoksne bagkatalog i håbet om at kunne give Jyllinges festivalgængere en helt særlig oplevelse.

”Jeg tager fuldt band med, og vi ser frem til at fylde sensommeraftenen med toner. Jeg håber vi ses”, lyder det i en hilsen fra sangerinden.

Deltag i debatten
Del.