Ny klub på Roskilde Festival

0

Den nye KlubRÅ præsenterer navne som Young Boy Dancing Group, Ligia Lewis, Princess Nokia, Jomi Massage og Arcade Fire-forsanger Win Butler.

Den 1200 kvadratmeter store KlubRÅ introducerer spritnye rum på festivalen, hvor kunst, musik og stærke holdninger mødes, brydes og udfoldes sammen. Det bliver en helt ny kluborienteret festivaloplevelse, der fusionerer koncerter, performances, videokunst og installationer på måder, som næppe før er kombineret på nogen festival.

De kontrastfulde rum er inspireret af Yin og Yangs fem energier – træ, ild, jord, metal og vand – og gennem de fire åbningsdage vil de involverede kunstnere og musikere sammen skabe et grænseoverskridende og visuelt overrumplende univers, der vender op og ned på emner som seksualitet, køn, etnicitet, lighed og menneskets forhold til krop og teknologi.

Fra queer-kollektiv til strygerkoncert

Fra første færd møder klubbens gæster en syntetisk science fiction-verden med afsæt i den danske kunstner Emilie Alstrups installation og et specialkomponeret lydværk fra den eksperimenterende producer WHY BE.

Bevæger man sig endnu dybere ind i KlubRÅs univers, støder man på den feterede amerikanske performancekunstner Ligia Lewis, der skaber en vild performance med dyriske elementer, en regnmaskine, dj’s og lysshow. Her vil queer-kollektivet Young Boy Dancing Group også levere chok-effekt for sanserne i deres leg med kropspenetreringer og afstøbninger af kropsdele i deres performance.

Den kompromisløse, feministiske New Yorker-rapper Princess Nokia og M.I.A.’s trommeslager Madame Gandhi er nogle af de holdningsstærke musikere fra festivalens hovedprogram, der samtidig træder ind i KlubRÅ med alternative shows.

Fans af Arcade Fire kan se frem til at stå ansigt til ansigt med forsanger Win But-ler, der gæster KlubRÅ under sit alias DJ Windows98.

EXP vil som den første gruppe nogensinde spille K-pop – koreansk popmusik – for Roskilde Festivals deltagere, mens de 25 musikere i det danske ungdomsensemble Duen opfører en strygerkoncert, hvor orkestret omgiver publikum.

Derudover vil Kenton Slash Demon, der tæller medlemmer fra When Saints Go Machine, levere et elektronisk show omkring en vibrerende stålkonstruktion, mens kunstner og sangerinde Jomi Massage støber skulpturer i et slags ritual, der gør publikum til aktive medskabere.

Rå økologisk øl

Navnet KlubRÅ er naturligvis afledt af navnet på Danmarks største økologiske øl, Tuborg Rå, som i sin tid er udviklet til Roskilde Festival, og som sælges på festivalen for tredje år i træk. KlubRÅ er placeret centralt på festivalpladsen mellem Orange Scene og Arena.

Det er plads til cirka 550 gæster ad gangen, og åbningstiderne strækker sig fra formiddag til de sene nattetimer gennem de fire musikdage på årets festival.

Deltag i debatten
Del.