Fra bar mark til tusindvis af mennesker: Jyllinge Festival blev undfanget over lasagne

0

En skolelærer og en gruppe entreprenante dramaelever gjorde i fællesskab drømmen om en lokal musikfestival til virkelighed.

”Vi havde netop afsluttet en stor produktion på skolen, og kort efter hev en del af eleverne på holdet fat i mig for at fortælle, at de havde fået en idé”. 

Sådan indleder Nicholas Hansen, Jyllinge Festivals initiativtager der oprindeligt er uddannet folkeskolelærer, fortællingen om Jyllinge Festivals undfangelse på Jyllinge Skole for år tilbage. 

Den i dag 45-årige ildsjæl stod dengang i spidsen for skolens dramahold, da han pludselig blev spurgt, om han kunne være interesseret i at påtage sig en ny rolle. 

”Drengene inviterede sig selv hjem på lasagne hos mig og min kone, hvor de spurgte, om jeg kunne tænke mig at stå i spidsen for en ny festival”, fortæller Nicholas Hansen om optakten til Jyllinge Festival første udgave i 2014.

Ungt gåpåmod 

Ifølge skolelæreren, der i dag arbejder som pædagogisk leder uden for kommunen, fungerede kunstdisciplinen dengang som en form for åndehul for en gruppe knægte i udskolingen, der ikke altid trivedes i klasselokalet. Idéerne, energien og gåpåmodet hos de unge fejlede til gengæld ikke noget, og  sammen med den voksne tovholder kom de hurtigt frem til, at Jyllinge besad et uforløst potentiale. 

”Der er mange idrætsforeninger i byen, men vi ville gerne prøve at samle Jyllinge om et gratis kulturelt tilbud med musik som omdrejningspunktet”, forklarer Nicholas Hansen.

Holder kontakten

Resten er, som de siger, historie. Siden år nul i festivalens historie er eleverne, eller ’tekkernikker-drengene’, som deres tidligere dramalærer kærligt kalder dem, blevet voksne. Flere er i dag ansat i musikbranchen, hvor de sikrer at lys og lyd spiller som det skal på festivaler og andre scener rundt omkring i det ganske land. Deres forhenværende lærer holder dog fortsat kontakten til den gamle garde, der for hovedpartens vedkommende også fortsat er at finde på Jyllinge Festival den dag i dag. Gruppen er samtidig vokset i takt med, at kærester, koner og børn er kommet til.

”Vi holder stadig sammen som en lille familie i dag, og det er helt fantastisk. Min kone og jeg har dem stadig ude at spise et par gange om året, og senest har jeg været med til en af drengenes bryllup”, fortæller Nicholas Hansen.

Deltag i debatten
Del.