Indlæser Begivenheder

« All Begivenheder

Roskilde Kommunes smukkeste rum restaureres: Følg med fra forreste række

5 juli - 17:00 - 11 oktober - 00:00

Den Gamle Byrådssal, som nu er en del af Byens hus, restaureres fra juli til oktober. Konservator Tom Egelund er udvalgt til opgaven af kommunens bygningsafdeling. Og takket være en donation fra Becket-Fonden og assistance fra Roskilde Museums dygtige medarbejdere kan du samtidig få et helt særligt indblik i salens historie og konservatorernes arbejde på stedet, når der er skattejagt i juli og rundvisning hver onsdag kl. 17:00 helt frem til den 11. oktober.

Hvad skal gøres?

Gyldenlæderimitationerne, der fungerer som vægbeklædning – en slags tapet – i Den Gamle Byrådssal bliver restaureret fra 3. juli til omkring 20. oktober. I samme ombæring renses både bort og loft i salen, som kommer til at fremstå så god som for 133 år siden, da den stod færdig fra arkitekt O. P. Mommes hånd, og det første byrådsmøde kunne finde sted – det var den 26. november 1884.

Siden er rådhuset som bekendt flyttet, og en ny byrådssal er taget i brug. Men Den Gamle Byrådssal står i vid udtrækning med både dekorationer og ånd bevaret. Vielser næsten hver lørdag, foredrag, koncerter, folkemøder og pralearrangementer. Det er, hvad Den Gamle Byrådssal bliver brugt til i dag, hvor den fungerer som et af de lokaler, som man kan låne via Byens hus Roskilde. Salen udlånes primært til offentlige arrangementer til glæde for kommunens indbyggere, turister og livet i bymidten.

Læs Lotte Fang-Borups fortælling om Det Gamle Rådhus her: http://byenshusroskilde.dk/byens-hus/historien-om-byens-hus

Oplev restaureringen! Studentermedhjælp Oliver viser vej 

Tid: Hver onsdag kl. 17:00 fra den 5. juli til den 11. oktober

Sted:

Skattejagt og
arbejdende værksted 

Tid: tirsdag til lørdag kl. 11-15 fra den 19. til den 31. juli:

Sted: Start i Skt. Laurentii Kirketårn ved Roskilde Museums lille skranke.

Deltag i debatten

Detaljer

Start:
5 juli - 17:00
Slut:
11 oktober - 00:00

Arrangør

Byens Hus

Sted

trappen foran Det Gamle Rådhus