V og SF har fået øjnene op for virkeligheden – bedre sent end aldrig

0

Af Susanne Lysholm Jensen
Byrådsmedlem, Enhedslisten
Medlem af Beskæftigelses- og socialudvalget

”491 kontanthjælpsmodtagere skal hjælpes i arbejde”, var overskriften i fredagens udgave af Roskilde Avis. Det er en overskrift, der kan glæde ethvert rødt Enhedslistens hjerte. Især når man tænker på, at vi i Enhedslisten igennem mange måneder, både i og udenfor Byrådet, har sat fokus på de økonomiske og sociale konsekvenser, det moderne kontanthjælpsloft og 225 timers reglen har for mange af vores ledige og syge borgere.

Til de indledende forhandlinger for budget 2017 mødte Enhedslisten – som det eneste parti – op med en række konkrete forslag, der skulle give mulighed for at understøtte de borgere, der bliver ramt af kontanthjælpsreformen. Et af Enhedslistens forslag var at afsætte 1 mio. kr. til ekstra personale ressourcer, der udelukkende skulle tage sig af de reformramte borgere. Desværre fik vi ikke på det tidspunkt opbakning til forslaget, heller ikke fra V og SF. Det er samme forslag, der nu bliver stillet af V og SF.

Man har jo lov til at blive klogere – når man ser virkeligheden i øjnene. Bent Jørgensen fra Venstre har jo også et særligt ansvar som udvalgsformand på området, og SF er måske blevet inspireret af deres partifæller andre steder i landet, der i deres budgetforhandlinger har haft fokus på konsekvenserne af kontanthjælpsreformen.

I Enhedslisten glæder vi os over, at et af vores forslag alligevel bliver en del af det budgetforlig, der ser ud til at blive vedtaget på onsdag i Byrådssalen. Vi vil selvfølgelig stemme for ethvert forslag, der kan hjælpe de borgere, der bliver ramt af kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen. Det er et skridt i den rigtige retning. Men vi vil samtidig gøre opmærksom på, at det budget, der tegner sig for 2017, er langt fra at være socialt afbalanceret.

I Enhedslisten undrer vi os selvfølgelig over, at der skulle gå så lang tid, før SF og V fik øjnene op for de sociale og økonomiske konsekvenser af kontanthjælpsloftet og 225 timers reglen – men bedre sent end aldrig.

Vi glæder os på kontanthjælpsmodtagernes vegne.

Susanne Lysholm Jensen
Byrådsmedlem, Enhedslisten
Medlem af Beskæftigelses- og socialudvalget

Deltag i debatten
Del.