Hvordan kommer vi til og fra vore sygehuse i Region Sjælland?

0

Af Evan Lynnerup (V) medlem af Regionsrådet i Region Sjælland og Roskilde Byråd

Gennemførelsen af den nye sygehusplan i Region Sjælland med supersygehuset i Køge vil ud over at sikre størst mulig kvalitet også have fokus på, hvorledes vi kommer til og fra de enkelte sygehuse.

Regionen har taget hul på planen med etableringen af akutsygehusene og samling af forskellige specialer. Det betyder, at man som patient kan komme ud for at skulle transportere sig længere til diverse undersøgelser og behandling – og efterfølgende kontrol og lignende. Som eksempel fik jeg af en borger i Jyllinge spørgsmålet: Hvordan kommer jeg med det offentlige til Næstved? Jeg blev svar skyldig – ud over at tænke, at det nok ikke var så lige til!

Et lille skridt på vejen er, at regionen i forbindelse med økonomiaftalerne for 2017 får tildelt ansvaret for togstrækningen mellem Køge og Roskilde. Det betyder, at strækningen fra Roskilde over Køge til Faxe Ladeplads og Rødvig nu er regionens ansvar. Det giver os mulighed for selv at tilpasse køretiderne.
Men det løser ikke regionens samlede behov. Derfor SKAL vi allerede nu have fokus på en forbedring af busforbindelserne. Hvis det ikke kan løse problemet, så må vi se på om der fx skal etableres specielle ’sygehusbusser’, som man som patient kan benytte.

Vi skal sikre et smidigt forløb for den enkelte patient, hvor kvalitetsbehandling kommer i første række, og transport ikke må være en bekymring oven i en ellers alvorlig situation.

 

Deltag i debatten
Del.