Debat

Læserbreve

Stadionkoncerter giver støjgener

Når man læser sidste nyt i lokalaviserne omkring det nye station i Rådmandshaven, hvor Byrådet dropper en beslutning om koncertforbud til trods for støjgener for beboere i området, så begynder man at spekulere over, hvor mange af byrådsmedlemmerne, der egentlig bor i nærområdet – ingen må man formode, da man sjældent går ind for at forringe forholdene for sig selv.

Læserbreve

Se det summer af sol over engen…

Holger Drachmanns vise om honningbien, som vil fylde sin kurv, står for mange danskere som lyden af den dansk sommer. Honningbien kender de fleste som den flittige bestøver, som producerer den søde honning, der gør både franskbrødsmaden og de røde jordbær, til et festmåltid, men prøv at stoppe op et øjeblik. Hvornår hørte du egentlig sidst honningbiens summen over egen?

Læserbreve

Farvel til Udsigten

2414 underskrifter imod nedrivningen afleveret til kommunen og 860 venner på Facebook havde tilsyneladende ingen effekt på Roskilde Byråd.

Læserbreve

Budget 2019 – gør vi det på den rigtig måde?

Byrådets partier skal henover sommeren forhandle om næste års budget. Det kulminerer i august måned, hvor de afgørende forhandlinger føres, og hvor det vil vise sig, hvilke partier, der kan tiltræde budgettet. Herefter skal det til endelig afstemning i byrådet.

Læserbreve

Cykelsti på St. Valbyvej

På byrådsmødet i maj vedtog et enigt byråd frigivelsen af 7 mio. kr. til etableringen af cykelstien på St. Valbyvej fra St. Valby til Roskilde.

Læserbreve

Kære arbejdsgiver

Jeg har netop holdt møde med LO her i Roskilde og mærkeligt nok kendte de ikke til virksomheder, der mangler arbejdskraft – de havde ikke hørt fra virksomheder i vores område.

Læserbreve

Erdogan er en diktator

Det er almindelig kendt, at Tyrkiets præsident, Recep Erdogan, og hans parti, Retfærdigheds- og Udviklingspartiet, har bevæget Tyrkiet fra demokrati i retning af enevælde og diktatur med undertrykkelse af tyrkiske borgere, der tillader sig at have en anden holdning end Erdogan-regimet.

Læserbreve

Borgmesterens budget-borgermøder

I maj og juni afholdes tre såkaldte budget-borgermøder. Et i syd, et i nord og et midt i kommunen. De har karakter af borgmester-borgermøder. I hvert fald er det planlagt at borgmesteren indleder, tegner og fortæller, mens byrådets øvrige medlemmer er blevet bedt om at forholde sig tavse og lyttende.

Læserbreve

Pas på folkeskolen

Forhandlingerne om en ny arbejdstidsaftale for lærerne trækker ud, og risikoen for en ny alvorlig konflikt på skoleområdet lurer desværre stadig rundt om hjørnet. Det må for alt i verden ikke ske. SF i Roskilde opfordrer til, at byrådet lægger pres på for, at der forhandles en fair arbejdstidsaftale hjem for lærerne.

Læserbreve

Vælgerbedrag og håndbog for journalister

Hokus pokus så kom likviditets oversigten og oversigten over kassebeholdningen for 2017, som sjovt nok viser, det som jeg det seneste års tid har sagt et utal af gange. Kommune kassen er næsten tom, helt nøjagtig viser den et indestående på 75 millioner.

Læserbreve

Der blev advaret mod besparelser på misbrugsområdet

Formanden for Beskæftigelses- og socialudvalget, Bent Jørgensen, udtaler i en artikel i Paperboy d. 23. januar, at beslutningen om at spare en halv million kroner på misbrugsområdet i budgettet for 2018, skete på baggrund af en “faglig diskussion om at omlægge indsatsen fra individuel behandling til i højere grad at fokusere på gruppebehandling”.

Læserbreve

Penge?

Nutidens børn ses ikke mere på vej til banken, håndfast med far i den ene hånd, og bankbogen i den anden. NEJ. Nu er det mobilen, der krammes, og der smutter ikke et bip, der registreres undervejs, med apparatet klistret i den ene hånd, mens man med den anden ihærdigt stryger af sted på cyklen.

Læserbreve

Om julekrybber og kvoteflygtninge

Når I den 24/12 forhåbentlig fejrer julen i hjemmets trygge rammer, så var det måske en ide at husk på de “fattige og forfulgte” i denne tid? I er med til at smække døren i for de mennesker som har mest brug for hjælp. Mennesker som I kunne have rakt hånden ud til, men som I vælger at lukke ude.

Læserbreve

Tvind Skolerne i Boserup

Som bedstemor til tre drenge med forskellige diagnoser, kan jeg kun anbefale Roskilde Kommune at holde fast i et af de bedste tilbud, der findes i vores del af regionen. Det tilbud og den pædagogik der arbejdes efter, med anerkendelse som en af de ting der flytter børnene allermest, har vi ikke magen til nogen steder for netop de børn som går i skole der.

Læserbreve

Større ambitioner – Klimakommune Plus

Roskilde Kommune er allerede en del af Danmarks Naturfredningsforenings initiativ om at være en “Klimakommune”. En klimakommune er en kommune, der har indgået aftale om at reducere kommunens CO2-udledning med mindst to procent hvert år i en periode på minimum fem år.

Læserbreve

Ih, hvor er det kommunalt

I en by som Roskilde med gode turistattraktioner og et præsentabelt forretningsstrøg i Algade er det uforståeligt, at det tilsyneladende har været kommunens ambition at holde biler væk.

Læserbreve

Hjælp til frivillige sociale organisationer!

Samfundet har også en klar forpligtelse til at sikre, at personerne hjælpes fremad mod en situation, hvor de bliver bedre i stand til at tage vare på sig selv. De stærkt socialt belastede skal hjælpes ud af deres eventuelle misbrugsproblemer og have tilbud om uddannelse og jobtræning på vej mod et mere selvhjulpet liv.

Læserbreve

Socialdemokratisk ønsketænkning om moské

Det er stærkt foruroligende, at den tyrkiske stat formelt er ejer af Ayasofya-moskéen i Allehelgensgade, som stik imod Dansk Folkepartis ønske for nylig blev forsynet med kupler og minareter, importeret fra Tyrkiet.

Læserbreve

Kloakkaos kan koste sagesløse Viby-borgere kassen

Det burde være sådan, at beslutninger i Ramsøs kommunalbestyrelse også gælder i den ny Roskilde kommune. Men en henvendelse fra grundejerforeningen Birkeager tyder på, at det ikke er noget som boligejerne i Viby-området nødvendigvis kan regne med.

Læserbreve

Bio – hva’ for noget?

Flere dyre- og plantearter er truede fordi de områder de lever i, indskrænkes. Jeg ved med sikkerhed, at det hele hænger sammen, og at intet trin i hele det store biologiske system, kan undværes.

Læserbreve

Skolevejene skal sikres

Overalt i Roskilde kommune tales der om at sikre skolevejene, som specielt uden for bysamfundene i mange situationer deles med tunge lastbiler, busser og landbrugsmaskiner. Vejene er smalle og giver mange farlige situationer i den daglige trafik, hvor børn og andre bruger vejene på cykel til og fra skole og fritidsaktiviteter.

Læserbreve

Bus direkte til Køge sygehus

Hvem borer hul til en ny vask i køkkenbordet uden at sætte vasken i? Region Sjælland har foreløbig boret hullet, nu håber jeg, regionen husker at fylde det ud.

1 2 3 5