Debat

Læserbreve

Idrætsstævne for socialt udsatte

I det budgetforslag, der p.t. drøftes, er der afsat midler, som det nye Kultur- og Idrætsudvalg kan disponere over i det nye budgetår. Når det nye Kultur- og Idrætsudvalg begynder arbejdet efter kommunalvalget, så er et af de emner, som Roskilde Konservative gerne vil arbejde for, at Roskilde Kommune får et idrætsstævne for psykisk og socialt udsatte borgere.

Læserbreve

Hvilken forstand har bønder på agurkesalat?

Roskildes skoler har i mange år været gode skoler med fornuftige vilkår for både lærere og elever, og Roskildeskoler var da også blandt de ti bedste skoler på landsbasis i 2014. Det var før skolereformen og effekten af inklusion for alvor slog igennem og kunne aflæses i statistikken.

Læserbreve

Flere praktiserende læger til Roskilde!

I løbet af sommeren har der været flere indlæg om behovet for flere praktiserende læger i Roskilde kommune. Det har Region Sjælland nu reageret på ved at tildele Roskilde yderligere to ydernumre. Disse to ydernumre er tildelt områderne Trekroner og Viby.

Læserbreve

Turist i Roskilde

“Når turister kommer til byen, vil det selvfølgelig være personlig information, der kan give dem et positivt førsteindtryk af byen”, mener Louis Hansen.

Læserbreve

Lyt mere til borgerne

Roskilde Kommune har i planerne at nedrive Jyllinges tidligere andelsbrugs og museum på Bygaden 28 i Jyllinge. Rigtig mange Jyllingeborgere er meget imod dette.

Læserbreve

Sortmaleri og dårlig journalistisk stil

Jeg græmmes over Paperboy, der ganske ukritisk render i rumpetten på Politikens tendentiøse artikler om ROMU. Det er da godt, jeg har en skraldespand. Der hører Politikens og Paperboys artikler om forholdene på ROMU hjemme.

Læserbreve

Den anden side af Frank Birkebæk

Jeg vil gerne tegne et andet billede. Jeg blev ansat på ROMU januar 2016 i kommunikationsafdelingen og nåede dog kun at være på museet i et års tid, da jeg blev headhuntet til en mellemlederstilling i det private. Jeg kan på ingen måde genkende det billede, der med sjusket hånd males af en af Danmarks måske mest visionære og dygtigste kulturpersonligheder.

Læserbreve

Tanker ved spadestikket

“Og hvad skete? Efter beslutningen i Byrådet forstummede den kritiske debat.”, mener Poul Lindor Nielsen, der i et læserbrev ser tilbage på det politiske slagsmål om Roskildes nye svømmehal.

Læserbreve

Taknemmelige tal

“Hvis man interesserer sig for skolernes ve og vel, så er der god grund til at lytte kritisk til kommunalpolitikerne i den kommende tid”, lyder det fra Jan Fischer, uddannelsespolitisk ordfører for Roskilde Konservative og Peter Hansen, formand for Roskildes Lærerforening.

Læserbreve

Fælles front – mod hvem??

“Skal man tro de lokale medier i Roskilde, er byrådspolitikere fra to forskellige partier i en ”fælles front i kampen for den bedst mulige sygehusbetjening for borgerne i Roskilde Kommune”, lyder det fra Anne Marie Knigge (S) og Evan Lynnerup (V).

Læserbreve

Tak til ’Mange bække små’

“I to uger har Stændertorvet dannet rammen for et arrangement med titlen ’Mange bække små’, også kendt som bæredygtighedsdage. Vi vil gerne sige tak for et godt initiativ!”

Læserbreve

Nu skal sandheden frem

“Jamen, så send da bare radio, men find lokalerne selv. Roskilde Kommune har ingen forpligtelse til at finde lokaler til jer. Vi har bare en udstrakt grad af service”, siger Poul Lindor Nielsen (A).

Læserbreve

Vedrørende lastbiler på Lynghøjen

“Lynghøjen er MEGET trafikbelastet, og tung kørsel er en realitet. Jeg er helt med på, at skolebørnenes vej skal sikres, men kan I forstå beboernes frustrationer?”, lyder det fra Dorte B. Thomsen.

Læserbreve

Slangen i Paradis vokser til en stor kvælerslange!

“Ved en klar manipulation med tal er det tilsyneladende lykkedes lufthavnen at bilde Roskilde Kommune samt hr. Skov ind, at vi vil få mindre støj end hidtil, hvis lufthavnen får den ansøgte tilladelse”, skriver Johannes Pedersen i et læserbrev.

Læserbreve

Drømmene på Festivalen

“Lige netop festivalen er ikke stedet, hvor idealerne og drømmene om bæredygtighed udleves. Den er nærmest det modsatte: Et frirum fra alle bånd, også de allermest velbegrundede”, mener Pauli Andersen.

Læserbreve

Larm på havnen

“Det, der kunne have været en fantastisk oplevelse, blev konstant ødelagt af larmen af motorcykler”, lyder det fra Hans From.

Læserbreve

Riv den bygning ned!

Hvis præsident Ronald Reagan havde været præsenteret for Vikingeskibshallen i Roskilde, ville han uden videre betænkning have udbrudt: Tear down this building! (Riv denne bygning ned). Ligesom han gjorde med sit berømte udsagn om Berlin-muren.

Læserbreve

Held og lykke til Roskilde Indkøbsbus

Foreningen Roskilde Indkøbsbus, der tilbyder ældre, svækkede borgere gode oplevelser med indkøbsmuligheder og socialt samvær på RO’s Torv, har søgt 350.000 kroner til køb af en brugt bus.

Læserbreve

Fortroligheden blev brudt

Kære Bent Jørgensen (V). Det gjorde du altså ikke. Det var min første reaktion, da jeg læste Paperboy i sidste uge, hvori du offentliggjorde en planche fra et lukket møde.

1 2 3