Greves garvede vinhandlere bag Vinslottet inviterede Greves borgmester Pernille Beckmann indenfor på ’slottet’ i Håndværkerbyen til en snak om, hvordan de to partnere Jonas Laulund og Anders Qvist trives med at drive forretning i kommunen.

For 18 år siden blev Anders og Jonas enige om sammen at overtage firmaet Vinslottet, der allerede dengang lå placeret i Greves ældste industrikvarter på adressen Håndværkerbyen 42. I dag har de udviklet det til en stor vinforretning, der importerer og sælger både italiensk, portugisisk og spansk vin til hele Danmark. Vinslottet sælger ca. 650.000 flasker om året. 80 procent af omsætningen kommer fra salg til restauranter, hoteller og cateringfirmaer.

– Jonas og jeg arbejder godt sammen, da vi to er meget forskellige men har fælles pejlingspunkter og mål, fortæller Anders og fortsætter: Vigtigt for os begge er, at vi tager vores kunder meget seriøst. Det lyder ret fundamentalt, men det er der mange af vores leverandører, der ikke gør, og det begriber vi ikke.

Borgmester Pernille Beckmann og Greves erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed fik historien om, hvordan Vinslottet har specialiseret sig i at sælge gode oplevelser på flaske fra en bygning indrettet i italiensk stil. Den fik de fortalt over en god sort kop kaffe med chokolade til i vinkælderen. For sådan én skal man ha’, når man kalder sig Vinslottet, pointerer Jonas.

– Vi er super glade for at ligge i Håndværkerbyen i Greve, hvor vi har drevet Vinslottet i 18 år. Vi har masser af parkeringsplads til vores kunder. Vi kunne godt tænke os lidt mere liv. Det her er ikke gågaden i Firenze, men mindre kan også gøre det. Vi får dog en hel del kunder fra lokalområdet, der handler her, når de kommer forbi, fx når de skal til tandlægen, have bilen på værksted eller træne i fitnesscenteret. Vores forretningskoncept er dedikeret det gode liv, som består af gode oplevelser med vin, mennesker, kunder og leverandører. Vi gør også meget ud af at tage ud mindst tre gange om ugen til restauranter og godser i hele Danmark. Her holder vi events med vinsmagning og middag for 30-40 mennesker, fortæller Jonas.

Han lægger ikke skjul på, at der er relativt mange vinhandlere i Greve. Men det er der også plads til.

– Vi har i Danmark en stærk vinkultur. Vi drikker ca. 35 liter vin pr. borger om året uanset alder. Vi sælger meget god rødvin i Greve, København og Nordsjælland. Den gode vin vil de også drikke i udlandet. Vi har lige leveret 17 pakker vin til det japanske hof, der serverer det for den japanske kronprins, fortæller Jonas.

Vinslottet vil også satse på at sælge gode oplevelser på flaske til det svenske marked

Selvom vin er omdrejningspunktet for forretningen, har Jonas og Anders også champagne, portvin, sherry, spiritus, chokolade, lakrids og diverse delikatesser på hylderne i Vinslottet. Salget er gået så godt, at ejerne i dag har seks medarbejdere på lønningslisten.

– Noget markant for både Anders og jeg var, da vi begyndte at ansætte folk. Den første ansatte tilbage i 2003 var et stort skridt. For pludselig havde vi ansvar for andre mennesker og en anden familie, der var afhængig af, at der kom løn ind på kontoen hver måned, erindrer Jonas.

Den positive udvikling for forretningen betyder, at Jonas og Anders fra den 1. januar 2018 satser på også at sælge vin i Sverige via et salgskontor i Malmø.

Kilde: ErhvervsCentret i Greve

 

Deltag i debatten
Del.