45-årige Linda Vestergaard Møllers karriere er farverig og ligner langt fra de flestes. Som 13-årig drømte hun om at blive forsvarer. Men hun gik ud af 10. klasse og fik sit første job som kassedame i Netto. Senere blev hun tjener, bartender, mødebooker, kontorfunktionær, fængselsbetjent, selvstændig restauratør og selvstændig negleteknikker.

For syv år siden tog hendes karriere en ny drejning, da hun pga. støvallergi måtte stoppe som negleteknikker. Linda gennemførte en HF med topkarakterer og besluttede sig for at uddanne sig til Cand. Jur. Nu mangler hun kun specialet, der skal forsvares til sommer. Men hun er allerede sprunget ud som selvstændig jurist pr. 1. oktober 2018 med kontor i ErhvervsCentret.

Linda Vestergaard, der lige er flyttet til et hus ved Solrød Strand med sin mand og tre sammenbragte børn, har fået installeret sig i sit nye kontor med en Mac, en kontorstol, et skrivebord og en reol. Hun oplever, at hun er faldet godt til som selvstændig jurist i Greves lokale erhvervshus på Korskildelund 6. Hun mangler dog stadig at få sat lidt billeder op på de nymalede, hvide vægge på kontoret. Men det skal nok komme, pointerer hun. Her har hun fred og ro til at arbejde og holde møder med privatpersoner, der søger juridisk rådgivning hos VM Juridisk Rådgivning ApS inden for bl.a. familie- og arveret, bolighandel samt person- og arbejdsskadeserstatning.

– Jeg fik øje på ErhvervsCentret som en kontormulighed, fordi min mand, der er betonpumpefører i Vinninge, gjorde mig opmærksom på stedet, idet han kører forbi hver eneste dag på arbejde og havde set skiltet med kontorer til leje. Jeg trives godt med at være her. For her er stille og roligt og professionelle rammer. Det giver mig overskud til at koncentrere mig om min nye forretning. Det er heldigvis gået rigtig godt med at få nye kunder, understreger Linda med et smil, der også nåede at få et års erfaring fra et andet advokatfirma, inden hun selv startede op.

Linda Vestergaard Møller på kontoret

Hun er godt tilfreds med at have skiftet arbejdet som selvstændig negleteknikker på Frederiksberg ud med en karriere som selvstændig jurist i Greve.

– Det, der motiverer mig til at arbejde med at yde juridisk rådgivning, er, at jeg gerne vil bidrage til en lidt større retfærdighed i verden. Min barnedrøm om at blive forsvarer er intakt, fordi jeg gerne vil hjælpe den lille menige mand, som er oppe imod det store system uden at kende lovgivningen og alle reglerne. Men drømmen realiserer jeg først, når mine børn er blevet større. For det er hårdt arbejde og tidskrævende at være forsvarer, vurderer Linda.

Har kickstartet forretning som jurist ved at hjælpe krigsveteraner

Linda glæder sig over, at hun på fire måneder er kommet godt fra start som selvstændig jurist. Hun kan lide at have fleksible arbejdstider og karakteriserer sig selv som en arbejdshest. Hun har allerede fået kunder, der skal have hjælp til testamenter og bodeling ved skilsmisser. Hendes mand, der er krigsveteran, har et bredt netværk til andre tidligere udsendte soldater. Via ham har hun fået mange nye opgaver med at yde juridisk rådgivning til krigsveteraner med symptomer på posttraumatisk stresslidelse (PTSD).

Kilde: ErhvervsCentret i Greve

Deltag i debatten
Del.