Tirsdag den 10.april kl. 13.19 anmeldte en 76-årig kvinde fra Greve, at hun kl. ca. 1230 havde opdaget, at hun ubemærket havde fået stjålet sit dankort, rejsekort og pensionistkort.

Forud for tyveriet havde hun på Ishøj S-station tanket sit pensionistkort op og i den forbindelse anvendt sit hævekort. To fremmede mænd havde stået meget tæt på hende og var endda fulgt efter hende i toget, da hun tog toget til Greve S-station og rejste videre til Føtex for at foretage indkøb, som hun betalte med sit dankort.

Da hun forlod Føtex for at tage, så hun igen de to fremmede mænd, som hun nu mistænkte for at stå bag tyveriet samt efterfølgende uberettiget hævning af 10.000 kr. fra hendes bankkonto. De to forfølgende mænd blev sparsomt beskrevet som: A: mand, anden etnisk oprindelse end dansk, ca. 30 år, iført lysgrå jakke; og B: mand, dansk af udseende, ca. 30 år, ikke meget hår på hovedet. Politiet forsøger nu at få de to mænd identificeret for at få afklaret deres rolle i sagen.

Lokalpolitiet i Køge hører gerne fra personer, der har bemærket de to mænd i området ved Greve S-station og Greve Midtby Center. Kontakt politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen. Politiet formoder, at PIN-koden til den forurettedes dankort på et tidspunkt er blevet afluret. Derfor opfordrer politiet kraftigt til at skjule indtastningen af PIN-koden, når et betalingskort anvendes. Uden afluret PIN-kode er et dankort intet værd for en tyv.

Kilde: Midt – og Vestsjællands Politi

Deltag i debatten

Del.