Søndag den 4. november klokken 13 kan gæsterne på museet på Mosede Fort opleve museet på en helt ny måde, når teatergruppen ”Androgyn” opfører forestillingen ”Sult og Savn” i kasematten på Mosede Fort. En forestilling, som er skabt helt særligt til lige netop dette museum.

Sult og savn

Publikum kan forvente en nytænkende collage-forestilling, hvor publikum kommer helt tæt på skuespillerne, når de bliver ført rundt i Mosede Forts museumsudstilling og både overværer og bliver en del af en række vidt forskellige scener, der spænder fra det almindeligste hverdagsliv til de største øjeblikke. Med fokus på Danmark og livet med rationering, beskæftiger forestillingen sig med de almenmenneskelige og universelle spørgsmål, følelser og tematikker der gjorde sig gældende under 1. Verdenskrig – og som vi måske alle kender til.

Teater bygget på museets forsknings- og formidlingsprojekt

Androgyn har taget udgangspunkt i materiale fra forskning- og formidlingsprojektet ”Kampen om maden 1914-18” som et af mange forskningsbaserede formidlingseksperimenter, som gerne i fremtiden skal berige museet med mange forskellige oplevelser på Mosede Fort. I projektets meget forskelligartede eksperimenter bliver ny viden genereret gennem projektet inspirationskilde til nye oplevelser, hvor eksterne formidlere giver deres bud på, hvordan forskningsviden kan gøres nærværende for museets besøgende. Kom og vær med i eksperimentet.

Forestillingen er lavet og fremført af vækstlagsteatergruppe Androgyn, der er oprettet med det formål at bruge scenekunsten til at markere 100-året for afslutningen af 1. Verdenskrig og reflektere over, hvad krig betyder for os og hvordan vi påvirkes af den.

Forsknings- og formidlingsprojektet ”Kampen for maden – 1914-18” er et større projekt, der startede i september 2017 og slutter i 2020. Projektet er finansieret af VELUXFONDENs museumsprogram. Endemålet for projektet er, at hele det udendørs fortområde bliver levende historiefortælling.

Teaterforestillingen ”Sult og savn” spilles søndag d. 4. november kl. 13 i kasematten i udstillingen: På kanten af krig – Neutralitet mellem krig og velfærd.

På Mosede Fort, Danmark 1914-18, Mosede Strandvej 87A, 2670 Greve,

Der skal løses billet til udstillingen for at opleve Androgyns collage-forestilling.

Tilmelding er ikke nødvendig.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.