Onsdag d. 12. september kl. 17 kan du få et kig ind bag ligusterhækkene, når Greve Museum inviterer til rundvisning i den nyåbnede udstilling ”Mig og min have”.

Et kig ind bag hækken

Egen have med plads til børn, solseng, grill og køkkenhave, kedelige plæner eller en lille frodig oase bag en tryg hæk. Parcelhushaven er fuld af modsætninger, drømme, mode og håb. På rundvisningen vil historiker Birgitte Peiter Rosenhegn fortælle gæsterne om, hvordan vi danskere har det med vores haver.

Udstillingen fortæller om parcelhushavens udvikling fra 1960’erne og frem til i dag. Hvordan har havemoden ændret sig i kataloger og i den reelle have. Hvilke tanker, ideer og drømme gemmer der sig bag ligusterhækken? Gennem lokale haveejernes egne fortællinger ser vi nærmere på forholdet til haven på godt og ondt.

Kender du typen?

Du kan også finde ud af, hvilken type haveejer, du selv er. I udstillingen kan du teste dig selv og finde ud af, om du er en nusser, der bruger næsten al din fritid på haven, en ordensaktivist, der sætter en ære i en flot klippet hæk og en ukrudtsfri have, en økoromantiker, hvor sprøjtemidler aldrig finder vej ind på din matrikel eller en slapper, som nyder haven både med og uden ukrudt, bare den kan bruges til leg, hygge og afslapning.

Praktisk info

Rundvisningen foregår på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve fra den 12. september kl. 17. Pris: 40 kr. Billetter købes i caféen umiddelbart før rundvisningen.

Læs mere om museet på grevemuseum.dk eller find museet på facebook.com/grevemuseum.

Kilde: Greve Museum

 

Deltag i debatten
Del.