Du risikerer at komme i ægte julestemning og at gå nynnende ud med en julesang eller to på hjernen, hvis du besøger Greve Museum på søndag d. 3/12 kl. 14. Denne eftermiddag inviterer museet indenfor til fællessang, hvor det er julens og vinterens sange, der vil være på repertoiret.

”Rør blot ikke ved min gamle jul….”

I kirken er det de samme salmer, der til jul bliver sunget år efter år, og selv om de færreste ved, hvad ’myrra skær’ er, og temmelig få børn vil påskønne en fane, så de kan lege ’fændrik’, synger vi de samme julesange, når vi går rundt om træet. Julen er traditionernes fest, og når det kommer til julens sange og musik, er vi ekstraordinært uvillige til at prøve noget nyt. Denne eftermiddag lover museumsinspektør Kamilla Hjortkjær derfor også, at det først og fremmest er de kendte jule- og vintersange, der vil være på repertoiret til eftermiddagens fællessang. Hun vil lede fællessangen fra flyglet og vil også fortælle lidt om historierne, forfatterne og komponisterne, der står bag de kendte og elskede julesange.

Nyd det julepyntede museum

Der vil også være rig mulighed for at nyde op til flere julepyntede træer samt julepynt i både moderne og i ældre udgave. I museets café står det flotte juletræ pyntet med julepynt broderet i hedebosyning og i udstillingen i museets stuehus er der pyntet op som i gamle dage. I museets særudstilling Et Spørgsmål om Sne kan du desuden komme i ægte vinterstemning, når du går på opdagelse i den hvide verden, hvor du kan blive lidt klogere på alt om sne, og på om der virkelig altid var hvid jul dengang farfar var ung.

Praktiske oplysninger:

TID OG STED: Arrangementet finder sted på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve, søndag d. 3. december kl. 14.
BILLETTER: Det koster 40 kroner for voksne og 20 kr. for børn at deltage i arrangementet. I museets café vil der i pausen være mulighed for at købe æbleskiver og julesmåkager.

Kilde: Kamilla Hjortkjær

Deltag i debatten
Del.