Kontrolgruppen fra Greve Kommune sørger for, at sygedagpenge ikke går til gratis fridage.

Greve Kommune har i flere år haft en såkaldt kontrolgruppe, som tjekker om borgerne forsøger at snyde sig til offentlige ydelser.

En del af Kontrolgruppens arbejde er at besøge selvstændige erhvervsdrivende, som er på sygedagpenge.
Ofte er de selvstændige naturligvis syge og har ret til sygedagpenge. Men andre gange har kontrolgruppen afsløret, at den selvstændige i virkeligheden var på arbejde og altså både tjente penge og fik sygedagpenge. Eller det har vist sig, at sygedagpengene blev brugt på at holde ferie.

“Lige nu er vi på vej mod sommerferien, og vi ved, at det kan være en fristelse at melde sig syg for at få bedre råd til ferie. Men sygedagpengene er ikke til gratis ferie. De er til syge mennesker, som har brug for hjælp,” siger Morten Dahlin, formand for Integrations- Beskæftigelses- og Ungdomsudvalget.

Kontrolgruppen har netop opgjort indsatsen for det seneste halve år, hvor den besøgte ni selv-stændige erhvervsdrivende, som havde meldt sig syge.

Efter kontrolgruppens besøg valgte fire omgående at melde sig raske, mens to meldte sig delvist raske.
Morten Dahlin understreger, at Kontrolgruppen ikke går ud i blinde. Hvis en selvstændig erhvervsdrivende lider af langvarig og alvorlig sygdom, kommer Kontrolgruppen normalt ikke på besøg.

Kilde: Greve Kommune

Deltag i debatten
Del.