Hvad de færreste nok ved, gemmer et af Greves industriområder på et danskejet sprøjtestøberi på Elektronikvej i Greve med speciale i plastkomponenter. Sprøjtestøberiet Kühn har eksisteret i snart 40 år.

I de sidste fem år har virksomheden skabt vækst og nye danske arbejdspladser ved at digitalisere og automatisere produktionen og bruge Lean til at holde styr på alle processerne. Som en del af Greve Kommunes erhvervspolitik har Kühn lige haft virksomhedsbesøg.

Virksomheden J.J. Kühn, i daglig tale blot Kühn, blev grundlagt i 1970 i Brøndby og beskæftiger i dag 13 medarbejdere. Virksomheden flyttede til Greve for 11 år siden på grund af vækst og pladsmangel. Her etablerede virksomheden en renrumsproduktion i 2010 for at kunne betjene markedet for medicinsk udstyr og farmaceutisk industri. Året efter blev naboejendommen på Nimbusvej tilkøbt på grund af firmaets vokseværk.

For nylig havde virksomheden besøg af Greves borgmester, kommunaldirektør, formand for Integrations- og beskæftigelsesudvalget samt Greves erhvervs- og turistchef. De fik bl.a. en snak om, hvordan sprøjtestøberiet er kommet godt gennem krisen blandt andet ved at deltage i et projekt med Væksthus Sjælland, der hedder ”Vækst via Ledelse”. I den sammenhæng har virksomheden især haft fokus på, hvordan den kan effektivisere sine arbejdsgange med robotter i hele produktionen og øge produktiviteten inden for fremstilling af forme og specialudstyr i plast.

– Jeg bor selv i Greve og er glad for at drive virksomhed i kommunen. Det går godt for os, selvom vi skal være syv gange så hurtige for at kunne konkurrere med kineserne. I de sidste fem år har vi investeret 1 million kr. i træning og uddannelse af vores medarbejdere som en del af projektet ”Vækst via Ledelse” sammen med Væksthus Sjælland. Projektet har givet os inspiration og støtte til at sætte spot på muligheder og lægge en strategi og eksekvere på den for at skabe vækst og arbejdspladser. Det har vi gjort ved at digitalisere, automatisere samt sikre effektive arbejdsgange fx ved at indføre Leantavlemøder hver morgen, fortalte medindehaver og direktør Jesper Damm på virksomhedsbesøget.

På virksomhedsbesøget fik gæsterne fra kommunen fremvist hele værdikæden inden for plaststøbning. De så bl.a. Kühns teknikfabrik og den nye fabrik med renrumsproduktion, der er skræddersyet til at leve op til de høje hygiejnekrav fra medicinalindustrien. Jesper uddybede:

– Vi har satset på robotter og smarte It-løsninger og trimmet virksomheden og fået gode resultater ud af det. Vi har haft en vækst på 30 procent de sidste fem år og skabt 10 procent nye arbejdspladser. Samtidig har vi skabt forudsætning for en vækst på 100-500 procent og en vurderet vækst i reelle arbejdspladser på 250 procent.

Jesper tilføjede, at virksomhedens største udfordring lige nu er at få matchmaking med de store virksomheder til at ske i praksis.

Satser på moderne teknologiske løsninger og matchmaking med store virksomheder

Det er særligt moderne teknologiske løsninger som vision kamera og online levering og kommunikation via ’skyen’, som plaststøberiet Kühn vil satse endnu mere på fremover. Et af de andre næste vigtige skridt for virksomheden er at blive endnu mere synlig over for de store kunder i markedet.

– Vi kæmper for at konkurrere med kineserne ved at satse på et digitaliseret produktionsapparat og ved at få flere kunder også af de store. Vi er godt rustet til det, da vi er stærke på innovation og agilitet i både udviklings- og produktionsfasen og tager ejerskab på hele processen fra A til Å. Vi vil gerne i dialog med både kommunen, ErhvervsCentret og andre erhvervsdrivende om, hvordan vi kan skabe flere danske arbejdspladser inden for vores branche. Vi er meget taknemmelige for, at Greve Kommune har gjort rammevilkårene bedre for os ved at komme med en ny planlovgivning for området, hvor vi driver vores forretning, understregede Jesper.

Kilde: ErhvervsCentret i Greve

Deltag i debatten
Del.