Foredrag på Greve Museum om Fantasilater

Har du lyst til at lave delikate salater, der bugner af smukke blomster fra haven, så er det nu, du skal få inspiration fra Aiah Noack, som har skrevet bogen ‘Fantasilater’. Aiah Noack holder onsdag den 13. marts kl. 16.30 foredrag på Greve Museum. På museet kan du samtidig benytte anledningen til at besøge særudstillingen ”Mig og min have”, som handler om vores liv i og med parcelhushaven – udstillingen vises frem til den 17. marts 2019, så det er ved at være sidste chance.

Aiah Noack med en ægte Fantasilat i hænderne

Foråret er så småt på vej og vi kan glæde os til, at havens bede snart bliver fyldt med blomster, hvoraf mange ikke kun gør lykke i farverige buketter, men også kan bruges i salatskålen. Rigtig mange af de ganske almindelige planter, der gror og trives i danske haver, er nemlig spiselige og kan tilmed føje helt nye, fine smagsoplevelser til maden. En del blomster er historisk set blevet anvendt som ingredienser i urteteer, urteblandinger og som garniture. Men vidste du, at sorter af den smukke staude løvemund faktisk har en herlig let bitter, ærteagtig smag og at der findes tagetessorter med fin og bittersød smag, og at knoldbegonie og dahlia smager syrligt?

En eksplosion af smag!

Aiah Noack, som er hortonom, havedesigner, havekonsulent og ejer af Naturplanteskolen i Hedehusene, har selv opfundet og registreret ordet ”Fantasilat”, som er en sammensætning af ordene fantasi og salat. Hun har på baggrund af 30 års interesse for emnet og 5 års intensivt afprøvnings- og forsøgsarbejde registreret ordet Fantasilat og har skrevet bogen med samme titel.

En Fantasilat består af en basissalat med dressing, som, sammen med de udvalgte blomster, giver en delikat og smagfuld salat, der er så smuk, at man næsten ikke kan få sig selv til at spise den. Ellers sagt med Aiah Noacks ord, så er en Fantasilat ”…som et festligt, spraglet og livsbekræftende stykke af Guds natur samlet i én salatskål. Smagen af en Fantasilat er som at gå til koncert med et kæmpemæssigt symfoniorkester, hvor tonerne udspiller sig i mundhulen som en eksplosion af smag, friskhed, nuancer og dejlige overraskelser. Hver mundfuld er forskellig! Hver mundfuld er fantastisk!”

Ved eftermiddagens foredrag giver Aiah Noack tips til sammensætninger, design, planter, dyrkning og meget mere, så du kan blive helt klar til at lave din egen Fantasilat til sommer

Aiah Noack fortæller også om sin Naturplanteskole, hvor der udelukkende dyrkes spiselige planter og blomster. Bogen “Fantasilater” kan selvfølgelig købes efterfølgende i museets butik.

Praktiske oplysninger

Billetter til foredraget koster 50 kr. og købes på dagen i museets café og butik.

Tilmelding er ikke nødvendig. Foredraget finder sted på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve.

Greve Museum har denne onsdag åbent fra kl. 11-20, så der er rig mulighed for at besøge museets udstillinger enten før eller efter foredraget.

Ved køb af billet til foredragen kan du denne dag bruge billetten som entrébillet til resten af museets udstillinger.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.