På Mosede Fort kan du 20. september kl. 16 høre et foredrag om spionage og propaganda under 1. verdenskrig. Du vil blandt andet blive klogere på, hvilken betydning spionage og propaganda havde under 1. Verdenskrig samt hvordan man opererede i det skjulte. Det og meget andet kan du få svar på ved det første i en række af fyraftensforedrag, der skal markere 100-året for afslutningen på 1. verdenskrig.

To eksperter fortæller

Spionage og Propaganda er det første i rækken af fyraftensforedrag, hvor Mosede Forts egen museumsinspektør, Kristian Bruhn, sammen med Det Kongelige Biblioteks seniorforsker, Jesper Düring Jørgensen, vil fortælle om den omfattende spionage og propaganda, der fandt sted i Danmark under 1. verdenskrig.

Baseret på sin ph.d.-afhandling vil Kristian Bruhn fortælle om stormagternes efterretningstjenesters hemmelige arbejde i Danmark og de danske myndigheders med- og modspil. Seniorforsker Jesper Düring Jørgensen begyndte i 1980’erne at forske i, hvordan den tyske regering forsøgte at købe og påvirke danske journalister og forfattere til at skrive tyskvenlig propaganda. På denne måde kunne man under neutral facade påvirke både dansk og international opinion. Tilsammen vil de to foredragsholdere gennemgå, hvad tidens spionage og propaganda betød for det neutrale Danmark.

Jesper Düring

Praktisk information

Tidspunkt: torsdag den 20. september kl.16.00 -17.30

Pris for foredraget: 30,- inkl. kaffe. Dog er adgang til foredraget gratis, hvis entréen til museet ER betalt. Vil du nå at se museets udstilling på dagen, så kom FØR foredraget. Reserver din foredragsbillet på mosedefort@greve.dk eller på tlf. 20311914.

Fyraftensforedrag i efteråret

Igennem efteråret markerer vi 100-året for freden med en foredragsrække med en bred palet af spændende emner om 1. verdenskrigs betydning for Danmark og danskerne. Foredragene falder på udvalgte torsdage ved fyraftenstid og foregår i museets infirmeribygning. Vi trakterer med kaffe ad libitum, alt imens du bliver klogere på alt fra krigstidens spioner og journalister til gullaschbaroner og husholdningslærerinder – og på, hvad vi mon lærte af 1. verdenskrig.

Læs mere fredsjubilæet

Find information om de samlede fyraftensforedrag på museets hjemmeside. Læs også om museets event på 100-års dagen for våbenstilstanden d. 11. november, hvor der dagen igennem vil være foredrag og omvisninger en gang i timen, mad og musik fra tiden og mulighed for at tage en tidsrejse med veterantoget godt underholdt af folk iklædt tidens dragter.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.