Er jeg klog og dygtig nok? Er der overhovedet nogen, der vil købe noget af mig? Jeg er ikke sælger. Jeg skal være mere udadvendt. Jeg har ingen penge. Jeg har ikke tid. Jeg er ikke god til sociale medier. 

Negative tanker kan fylde meget i hovedet på de fleste selvstændige og ende med at blive en stopklods for en forretningssucces. Men der er råd at hente, hvis du vil ryste usikkerheden af dig og skabe nye resultater. Torsdag den 16. november 2017 fra 9.00-11.00 kan du som iværksætter og etableret virksomhed deltage i en gratis workshop i ErhvervsCentret på Korskildelund 6 i Greve.

– Du kan rykke dig langt og få succes, hvis du tør kigge indad og arbejde med dig selv og dit eget mindset og finde din egen vej at gå. Det kræver mod og selverkendelse. Det handler om, at du ser dig selv og verden med nye øjne og beslutter dig for, at noget ikke længere skal være en begrænsning. Du skal turde springe ud i noget, du ikke er vant til. Som selvstændig ved du mange gange, hvad du bør gøre. Men du får det ikke gjort, fordi du er utryg ved det. Du begrænser måske dig selv, fordi du tænker, at du ikke er dygtig nok. Som deltager på workshoppen vil du konkret arbejde med dit eget mindset og få redskaber til at ændre det, så du kommer til at tænke: Det er ikke så svært, når jeg først har prøvet det af, fortæller erhvervs- og udviklingskonsulent Dorte Kjærgaard fra Greve-Solrød Erhvervsservice, der er en del af ErhvervsCentret.

Fra tabermindset til vindermindset

Greve-Solrød Erhvervsservice har inviteret 42-årige Gitte Danry til at undervise på workshoppen og udfordre deltagerne med en række øvelser. Hun er uddannet i kommunikation og dansk fra Roskilde Universitet. Hun har været selvstændig som underviser, coach og forandringskonsulent i fem år med en fast samarbejdspartner i mange år. Hun har bl.a. undervist i mundtlig retorik hos Akademiet for Talentfulde Unge og i NLP og Enneagrammet hos NLP-huset og holdt workshops for et utal af virksomheder. Gitte har gennem årene certificeret flere end 500 coaches lige fra topledere til chauffører.

– Den største hindring for succes som selvstændig er, hvis de her negative tanker får lov at dominere. For tanker bliver til ord, og ord bliver til handlinger, og de bliver til dine vaner og din karakter og i sidste ende din skæbne. Derfor er det vigtigt, at vi bliver bevidste om vores tanker og får snakket om den her sikkerhed, vi har som selvstændig. Det handler også om, at vi skal vove os ud af vores egen komfortzone. Vi skal derud, hvor vi kommer til at føle lidt ubehag fx i form af svedige håndflader, understreger Gitte Danry.

Hun pointerer, at der er mange praktiske ting, der skal være styr på, når du er iværksætter. Men det vigtigste er at få styr på usikkerheden:

– To-do listen bliver hurtigt alen lang, og tid kan virke som den største forhindring. Men at blive en succes handler om mere end at krydse af på listerne. Den største hindring er ikke, om du reelt har tid nok, er talentfuld nok, har den rette uddannelse, mangler penge eller er for indadvendt. Vores værste fjende er altid os selv, siger Gitte Danry. Hun mener, at der ikke findes en fiasko – kun feedback:

– Jeg oplever alt for ofte, at mennesker ikke ser deres styrker. Tænk som Pippi: Det har jeg aldrig prøvet før – det kan jeg godt!

Har du lyst til at deltage? Så tilmelder du dig via hjemmesiden: https://erhvervscentret.nemtilmeld.dk/73/

Billedtekst: Kom med til workshop med erhvervscoach, underviser og forandringskonsulent Gitte Danry, der er selvstændig med kontor i ErhvervsCentret. Hun giver en række tips og redskaber til at forhindre, at du som selvstændig spænder ben for din egen succes.

Du kan læse mere om Gitte Danry her: https://www.gittedanry.dk/

Kilde: ErhvervsCentret i Greve

Deltag i debatten
Del.