Renoveringen af Hedelyskolen i Greve, der både fjernede skadelige giftstoffer og nytænkte læringsmiljøer, er med i kampen om at vinde RENOVER prisen 2019. Vinderen modtager en pris på 100.000 kr.

Fra giftige lokaler til givende læringsmiljø. Sådan så udviklingen ud på Hedelyskolen i Greve efter et storstilet renoveringsprojekt i 2017 skulle fjerne det skadelige stof PCB, som på skolen tre år forinden var blevet målt til et af landets højeste. I stedet for på forhånd at give op og rive ned, valgte parterne bag projektet at tage udfordringen op og renovere – og dermed bevare bygningens arkitektoniske kvaliteter.

Det blev gjort med succes. I dag står Hedelyskolen ikke kun som PCB-fri, men som en skole og bygning, der går forrest i innovativ læring og læringsmiljø med intelligent belysning, lysere materiale, transparente døre og akustikregulerende lofter.

De gode eksempler skal frem i lyset

Renoveringen af Hedelyskolen er nu med i konkurrencen om at vinde RENOVER prisen, der hvert år kårer Danmarks bedste renoveringsprojekt. Udover æren af at kunne kalde sit projekt for Danmarks bedste renoveringsprojekt anno 2019, modtager vinderen også en check på 100.000 kr.

”RENOVER hylder de gode renoveringer, der er rundt omkring i landet – og fremhæver det ene projekt, der lige er lidt bedre end de andre. Samtidig er prisen en cadeau til det samlede hold, der står bag renoveringen,” siger Lars Axelsen, administrerende direktør i Grundejernes Investeringsfond, der sammen med Realdania står bag prisen.

Prisen handler ikke kun om godt håndværk. De renoverede bygninger skal også være funktionelle og opleves positivt af brugerne for at komme i betragtning:

”Vi vil gerne med RENOVER prisen sætte fokus på den store betydning en god renovering kan have. I stedet for at bygge nyt, tilpasser man noget eksisterende til nutidige behov. Udover at forlænge levetiden for en bygning, sikrer man på den måde også bæredygtighed og lokal forankring. Målet er, at prisen kan inspirere til endnu flere nytænkende renoveringsprojekter over hele landet,” siger Nina Kovsted Helk, filantropidirektør i Realdania.

Vinderen af RENOVER prisen kåres ved en prisfest i København i september 2019.

Læs mere om projektet her:
https://renover.dk/projekt/hedelyskolen/

Kilde: Advice

Deltag i debatten
Del.