Onsdag den 10. januar holder Greve Museum og Lokalarkiv åbent fra kl.11–20. Denne eftermiddag kl. 16 inviteres gæster indenfor til årets første Lokalhistoriske Café. Her kan de fremmødte få et blik ind i museets ”maskinrum”, når arkivar Mikkel Stage og samlingsinspektør Kamilla Hjortkjær vil præsentere et lille udvalg af de mange forskellige ting, fotos og arkivalier, som museet og arkivet har modtaget i løbet af det forgangne år.

Lokalbefolkningens bidrag til den fælles historie

De genstande, fotos og arkivalier, som museet og lokalarkivet samler og bevarer for eftertiden, er grundlaget for at fortælle om områdets historie. Hovedparten af samlingerne er indkommet som gaver fra borgere både fra Greve og fra andre steder i landet, og det er også tilfældet for de fleste af de indkomne effekter i 2017. Fælles for alle indkomsterne er, at de på forskellig vis fortæller historien om det levede liv i Greve og omegn gennem tiden. Denne eftermiddag vil arkivar Mikkel Hansen Stage og samlingsinspektør Kamilla Hjortkjær vise et udvalg af indkomsterne fra 2017 og fortælle historierne bag de enkelte indkomster.

Udstillingerne er kun ”toppen af isbjerget”

Når man almindeligvis besøger Greve Museums udstillinger er det dog kun en lille del af museets og arkivets samling, de besøgende får at se. Resten befinder sig på magasin til brug i skiftende særudstillinger og bruges i både forskning og anden form for formidling og som dokumentation for eftertiden i arkivet. Så denne eftermiddag har du altså en helt unik mulighed for at se på nogle af de ting, der måske først bliver fundet frem igen om flere år.

Praktiske oplysninger

Arrangementet koster 30 kroner pr. deltager. Dog er det gratis at deltage for medlemmer af Greve Museums Venner, Greve Lokalhistoriske Forening, Foreningen Valdemar samt Sydkystens Slægtsforskere. Det foregår onsdag d. 10. januar kl. 16-17 på Greve Museum, Bækgårdsvej 9, 2670 Greve. Tlf. 43 40 40 36. Museet har denne onsdag åbent fra kl. 11-20. Læs mere om Greve Museums åbningstider, arrangementer og udstillinger på www.grevemuseum.dk. Der er fri entré til museet.

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.