Se slægtsfilm på Greve Museum Onsdag den 10. februar kl. 17 inviterer Greve Museum og Lokalarkiv igen til ”Lokalhistorisk Café”. Denne eftermiddag gæster Inger Lise Kragh og Arne Berg fra Sydkystens Slægtsforskere museet for at vise deres spændende og personlige slægtsfilm og de vil desuden fortælle om arbejdet med at lave en sådan film.

En danskers franske forbindelse ”Det er enhver slægtsforskers drøm at få sit arbejde publiceret som slægtsbog”, fortæller Inger Lise Kragh. ”… Men i disse moderne tider – og med en mand, der kan det der med teknikken – så tænkte jeg, at jeg ud over en slægtsbog også ville lave en slægtsfilm, der handler om mine forfædre på min mors side”, fortæller hun videre. Denne del af Inger Lise Kraghs familie har en helt særlig historie, som kan spores tilbage til de franske huguenotter i 1660’ernes Frankrig.

Huguenotterne – et forfulgt folkefærd Inger Lise Kragh fortæller om sin film ”Min franske forbindelse”, at den på samme tid er en mental og en fysisk opdagelsesrejse. En rejse tilbage gennem slægtsled og geografi i forfædrenes fodspor, og en fortælling om franske huguenotter, der blev forfulgt i deres hjemland og jaget gennem Europa, indtil de slog sig ned i Fredericia.

Der vil nok være en del læsere, der aldrig har hørt om huguenotterne og dette folks historie, men mange vil muligvis nikke genkendende til efternavne som eksempelvis Suppli, Honoré, Dupont, Devantier, Hermann, Deleran eller le Fevre – familienavne, som de huguenot-familier fra Frankrig, Belgien og Tyskland, der slog sig ned i Fredericia bragte med sig til Danmark.

 Praktisk information og billetter Denne eftermiddag har museet åbent fra kl. 13.30 og helt frem til 21.00. I museets café vil der både før og efter arrangementet være mulighed for at købe kage og kaffe eller et let måltid mad som eksempelvis suppe og hjemmebagt brød. Denne eftermiddag vil der også være en helt særlig mulighed for at købe noget helt særligt bagværk, som knytter sig til de huguenot-familier, der flygtede til Danmark for flere hundrede år siden.

Arrangementet koster 30 kr. pr. person, og billetterne kan købes i museets café. Det er gratis at deltage for medlemmer af Greve Museums Venner, Sydkystens Slægtsforskere samt Greve Lokalhistoriske Forening.

Fototekst: Inger Lise Kragh ved den reformerte kirke i Gross Ziethen, Brandenburg. Kirken er opført i det 13. århundrede af tilrejsende Huguenotter, og en del af disses efterkommere slog sig senere ned i Fredericia.

 

Deltag i debatten
Del.