Efter en vinter med absolut optimale indendørs træningsmuligheder i Danmarks største og nyeste petanquehal, har petanqueklubben Boule Hedebo nu sat kurs mod atter at få et hold i 1. division.

Klubbens hold i 1. division måtte sidste år lide den tort, at holdet blev rykket ned fra 1. division. Det er mange år siden, at klubben ikke har haft hold i alle 3 divisioner. Så nu sættes alle sejl til. Eliteholdet satser benhårdt på, i 2018 at blive Danmarksmestre for hold for 10. år i træk.

Efter 1. runde i Dansk petanque forbunds årlige sommerlandsturnering, hvor klubbens Elitehold, 2. divisionsholdet, Danmarksserieholdet og de 4 regionalhold deltog, lykkedes det for Eliteholdet at få max point med hjem, nemlig 6. Det samme lykkedes for DK holdet. 2. divisions holdet fik 3 point med hjem, så klubben er kommet godt fra start. Klubben har i vinterens løb fået en pæn tilgang af nye dygtige petanquespillere. Det er klubbens gode indendørsfaciliteter, der lokker.

Hedebo Open for 30. gang den 1. juni – 3. juni

 Forberedelserne til det store årlige internationale petanquestævne har været i fuld gang længe. Det er et jubilæumsstævne, da det er 30. gang klubben afholder det, så der er lagt op til et stort og festligt arrangement. Det er tegneren Lars Refn, der har tegnet dette års motiv til Hedebo Open, der bl.a. pryder forsiden af dette års program:

Der er allerede fuld gang i tilmeldingerne fra både ind- og udland.

Klubbens ældre afdeling:

 Hele vinteren har der hver tirsdag formiddag været omkring 80 ældre petanquespillere, der har trænet indendørs i petanquehallen. Det er første år, det har været muligt at spille i den nye petanquehal.

Nu er sommersæsonen startet, det gjorde den  3. april – trods det kolde vejr, men nu foregår spillet udendørs hver tirsdag på gode nyanlagte baner, som klubben er taknemlig for, at det lykkedes Greve kommune at finde penge til. Genetableringen af banerne var en nødvendighed, efter at arealerne havde været brugt til byggeplads i forbindelse med halbyggeriet. Hver tirsdag formiddag møder noget over 100 seniorborgere frem til det spændende spil, men også til hyggeligt samvær.

Den 1. maj havde ældreafdelingen arrangeret den første af årets 4 udendørs turneringer. Trods en våd og kølig dag blev turneringen afviklet med godt humør, og efter 3 runder med skiftende doublemakkere blev de 3 vindere kåret: 1 Børge Dines, 2 Lone Berthelsen og 3 Annalise Andersen. Traditionen tro overtog Børge Dines indtil næste sommer ansvaret for keramikmanden, der er lavet af Steen Poulsen.

Kilde: Dora Voss Andersen

Deltag i debatten
Del.