Palmesøndag den 25. marts fra kl. 11.30 – 15 inviterer Greve Museum børnefamilier til påskerundvisning og –værksted. Her kan børn og voksne høre historier om påske og forår før i tiden og i værkstedet kan de farve påskeæg efter gammeldags opskrifter.

Omvisning og aktiviteter

Påskerundvisning – hør bl.a. om historien bag nutidens gækkebrev

Hvordan kunne man spotte en heks i kirken for 200 år siden? Hvordan dekorerede husmoderen på gården før i tiden de fine æg, som hun gav væk til børn og tjenestefolk i anledning af påsken? Hvad er et bindebrev? Og hvorfor stak man engang synåle i gæssenes vinger til påske? Kom og få svar på dette, og meget andet, på rundvisningen kl. 11.30 -12.15 i det gamle stuehus. Her kan både børn og voksne høre den spændende fortælling om datidens påske- og forårstraditioner, om tro og overtro, der knytter sig til påsken i den gamle landbofamilies hjem.
Efter rundvisningen holder værkstedet åbent fra kl. 12.30 til 15.00, hvor vi triller æg og farver hvide hønseæg efter gamle opskrifter.

Praktiske oplysninger

Tag gerne noget tøj på, som må blive beskidt, da farverne er svære at få af, hvis de først er havnet på tøjet.
Der er fri entré til museet og rundvisningen. Deltagelse i værkstedet koster 30 kr. pr. barn. Idet der er et begrænset antal æg til hver deltager, er man velkommen til selv at medbringe hårdkogte, hvide hønseæg.

Påskeværksted – i værkstedet finder du ud af hvad du kan bruge gamle løgskaller og kaffegrums til

Greve Museum har åbent tirsdag – fredag kl. 11-15, lørdag og søndag 11-16.

Læs mere om museet på grevemuseum.dk

Kilde: Greve Museum

Deltag i debatten
Del.