Hen over sommeren fornyer Banedanmark spor på Køge Bugt-banen. Det vil give øget støj, og s-togstrafikken lukker helt i otte uger.

Er du flittig s-togsbruger eller nabo til Køge Bugt-banen, så bliver din sommer påvirket af det omfattende sporarbejde, Banedanmark gennemfører – fortrinsvis i de otte uger fra 4. juli til 28. august 2016.

Sporarbejdet vil være intensivt og foregå i døgndrift, og det får derfor en række konsekvenser her i Greve og Solrød:

· Naboer til s-banen må forberede sig på støj. Banedanmark udskifter skinner, sveller og renser ballast, og det meste af arbejdet foregår med store maskiner, som er støjende. Maskinerne bevæger sig dog med 0,8 km/t i timen, så de er ikke længe ad gangen foran hver naboejendom.

· Brugere af s-toget skal forberede sig på at skulle med togbusser, da banen er spærret mellem Køge og Hundige fra den 4. juli til den 28. august og mellem Køge og Åmarken fra den 4. til den 17. juli.

Solrød Station bliver til gengæld ikke endestation i forbindelse med ombygning af banen, ligesom det var tilfældet ved seneste sporarbejde.

Efterfølgende arbejde med kørestrøm
Når sporarbejdet er overstået i slutningen af august fortsætter Banedanmark desuden med et omfattende kørestrømsarbejde, der først bliver afsluttet i 2017. Generne ved det arbejde vil dog være markant mindre og kun forekomme i udvalgte tidsrum. Arbejdet foregår fx fortrinsvis om natten, så togtrafikken generes mindst muligt.

Få flere oplysninger her

Du kan få mere information om togbusserne på www.dsb.dk eller på www.rejseplanen.dk.

Du kan følge med i sporarbejdet og i, hvornår Banedanmark arbejder i nærheden af dig på deres hjemmeside www.banedanmark.dk/køgebugt

Har du yderligere spørgsmål, kan du også skrive til Banedanmark på koegebugt@bane.dk.

Deltag i debatten
Del.