På workshoppen ”Spot On Your Business” i ErhvervsCentret blev 36 årige Amy Doherty Jönsson inspireret til at komme godt fra start som ny iværksætter med konsulentfirmaet TeenageMentor, som hun etablerede den 1. januar 2018.

Amy er oprindelig uddannet lærer, er mor til to børn og har arbejdet med børn og unge siden 2003 i både Greve, Ishøj, Hvidovre og Brøndby. Nu har hun også uddannet sig som NLP coach og drømmer om at leve af at hjælpe skole- og gymnasieelever med at få styr på usikkerheden og tro mere på sig selv.

– Mange unge har det hårdt i dag. De har ondt i livet. Jeg har gennem mit arbejdsliv erfaret, at specielt teenagere har det svært og er tvunget til at navigere i en præstationskultur. Alle har jo travlt. Alle unge er presset til at få topkarakterer til eksamen. Alle føler, at de skal iscenesætte sig selv som perfekte mennesker. Både når de er på de sociale medier, og når de åbner munden i timerne og søger fritidsjob, fortæller Amy fra Greve, der tidligere har arbejdet som lærer på Greve Privatskole, Hvidovre Privatskole, Brøndby 10. klassecenter (UCN).

Vil hjælpe teenagere med at ændre deres syn på sig selv og få større selvtillid og selvværd

Hun vil gerne give gode råd til forældre, der oplever, at kommunikationen med deres teenagere er anspændt. Men det er coaching af unge, hun vil arbejde med for at styrke deres selvtillid og selvværd:
– Det kan være de stille piger, som lider af eksamensangst og er bange for at sige noget forkert i timerne. Det kan være unge, som ikke trives i hverdagen, er skoletrætte og måske lukker sig inde i sig selv. Det kan være nogen, som har det svært derhjemme og konflikter i skolen med kammeraterne og lærerne. Mange af dem har mistet troen på, at de selv kan gøre en forskel og løse et problem. Mange mister også i løbet af puberteten fornemmelsen for, hvad de vil og kan med deres liv og fremtid, forklarer Amy.

“If you can dream it – you can do it!”

“If you can dream it – you can do it!” Det budskab svirrede i luften, da Amy sammen med andre selvstændige en eftermiddag sidst i januar var mødt op i ErhvervsCentret for at arbejde med deres eget mind-set og få nye, gode vaner til at øge salget og skabe værdi for deres forretning. På workshoppen fik Amy tips og tricks til at sætte konkrete, enkle og realistiske mål som nyetableret selvstændig.
– Jeg er i en opstartsfase, hvor jeg som ny iværksætter suger til mig af viden om salg og forretningsudvikling og arbejder benhårdt på at udvide mit netværk for at finde mine egne ben at gå på. Jeg har allerede fået landet mine tre første kunder. Så jeg er optimistisk og meget tilfreds med al den støtte og sparring, jeg har fået i ErhvervsCentret, understreger Amy og tilføjer, at et af de gode råd, hun fik med sig på workshoppen var altid at spørge ud i sit netværk: ”Hvad kan jeg hjælpe dig med?”.

Vil arbejde på at få coaching på skoleskemaet

Indtil videre driver Amy sin virksomhed fra privatboligen i Greve.
– Lige nu skal jeg holde mine omkostninger nede, indtil jeg begynder at få en fornuftig indkomst. Om et år håber jeg, at det er lykkedes at få et fast samarbejde med minimum tre skoler om at sætte coaching på skoleskemaet. Jeg har også programsat nogle foredrag, hvor jeg fortæller om, hvad det er for en virkelighed, som teenagere i dag skal navigere i, siger Amy.
Der er i øvrigt flere ”Spot On your Business” workshops på vej med forandringskonsulent Gitte Danry og erhvervs- og udviklingskonsulent Dorte Kjærgaard i ErhvervsCentret – hold øje med vores hjemmeside.

Kilde: ErhvervsCentret Greve

Deltag i debatten
Del.