Greve Kommune har netop vedtaget kommuneplanen 2017. Den giver blandt andet mulighed for fornyelse og udvikling af de tre bymidter ved stationspladserne og Strandvejen.

Kommuneplan 2017-2029 blev godkendt ved mandagens byrådsmøde, og derved er rammerne nu fastlagt for, hvordan kommunen skal udvikle sig de næste fire år.

Et af indsatsområderne er udvikling af Strandvejen og de tre bymidter ved stationsområderne: Hundige, Greve og Karlslunde. Planen åbner op for, at man i højere grad kan blande boliger, arbejdspladser og butikker, så de ligger side om side.

Derudover vil Greveborgerne kunne se frem til, at dagligvarebutikker uden for bymidterne kan placeres friere ud fra de behov, borgerne har.

Borgmester Pernille Beckmann ser frem til at se resultatet af den nye kommuneplan.

“Vi skal have bragt noget liv ind i områderne ved stationerne og langs Strandvejen. Det giver udvikling og gør det mere trygt at færdes – for eksempel om aftenen”.

Hver fjerde år tages Greve Kommuneplan op til revision. Kommuneplanen har været i en høringsperiode på otte uger, hvor kommunen har været i dialog med Greves borgere på Facebook og ved et borgermøde i byrådssalen.

Byrådet vil med kommuneplanen sikre, at Greve fortsætter med at være et godt sted at bo, arbejde og drive virksomhed. Kommuneplanen indeholder i alt seks konkrete mål for indsatsområder: by – bolig og bosætning – erhverv – detailhandel – natur, kultur og fritid – trafik, teknik og miljø – klimatilpasning.

Kilde: Greve Kommune

Deltag i debatten
Del.