Boligen er familiens udgangspunkt.

Det skal sikre tryghed, er familiens hjem, og det er den base, man lader op i, når der skal samles kræfter til hverdagens strabadser. Derfor er trygge rammer om boligen ærkekonservativt hjerteblod.

Og derfor er jeg også meget tilfreds med, at vi med den nye boligskatteaftale, som vi netop har indgået med Venstre, Liberal Alliance, Socialdemokraterne, Dansk Folkeparti og De Radikale, sikrer tryghed omkring danskernes boligskatter – og dermed deres hjem i fremtiden, og vi sikrer samtidig, at ingen bliver beskattet fra hus og hjem. Samlet set skal danske boligejere betale 28 milliarder mindre i boligskat i 2025, end der ellers var udsigt til.

Betyder det, at vi lægger vores vision om et samfund helt uden de løbende boligskatter på hylden? Nej, det gør det ikke – og vi kæmper selvfølgelig videre for lavere boligskatter.

Det skal nemlig ikke være nogen hemmelighed, at vi stadig allerhelst så, at løbende boligskatter var en by i Rusland. Vi ville også gerne have lettet boligskatten endnu mere nu og her, og dermed gjort tilværelsen endnu mere tryg for Danmarks mere end to millioner boligejere. Men den holdning deles desværre ikke af alle, og vi har arbejdet benhårdt med vores mandater for at komme i vores retning.

Vi sidder ikke med 90 mandater, og vi er derfor nødt til at indgå kompromisser og søge indflydelse, hvor vi kan, for derved at tage skridt i den rigtige retning – i stedet for det modsatte. Vi tør tage ansvar, og vi vil blive ved med at arbejde for et Danmark med lavere boligskatter. Boligejerne skal føle sig trygge, og de skal ikke drives væk fra hus og hjem.

Der skal herfra lyde en ros til de andre partier, der er med i aftalen med os og de andre regeringspartier. Det er godt at se, at vi sammen kan indgå kompromisser for danskernes bedste.

Af Brigitte Klintskov Jerkel, medlem af Folketinget for Det Konservative Folkeparti

Deltag i debatten
Del.