En japansk investor dufter penge i Greve fedtemøg. Hun vil omdanne brunalgerne til superfood.

Greve Kommune har i årevis brugt millioner af kroner på af bekæmpet det fedtemøg, som flyder op på stranden. Nu får kommunen hjælp fra uventet side af den japanske fødevarervirksomhed Itsuwari, som er klar til at købe fedtemøget, for at omdanne det til fødevarer.

Borgmester Pernille Beckmann er både overrasket og glad.

“Itsuwaris henvendelse er en uventet gave. De har allerede lave de første prøvesmagninger, og jeg må indrømme, at deres supper er overraskende velsmagende,” siger hun.

Itsuwari har specialiseret sig i såkaldt superfoods, altså fødevarer med sær-ligt sunde egenskaber, og fedtemøget indeholder angiveligt fermenterede dele, som er ekstremt gavnlige for fordøjelsen, fortæller direktør Yukio Feikufa.

Hun vil tørre og pulverisere fedtemøget og tilsætte det til supper og energi-barer målrettet det asiatiske marked.

Borgmester Pernille Beckmann har sikret sig, at Greveborgerne også får lov til at afprøve de eksotiske retter. Greve Svømmehal får nemlig lov til at sælge energibarerne, når de er komme i produktion.

Greve Kommunes roller bliver fortsat at rense stranden med den særlige maskine, som borgerne sidste år døbte Fedtegreven. Fedtemøget vil derefter bliver tørret og siet, hvorefter det bliver sendt til Japan, hvor Itsuwari står for den videre forarbejdning.

Pernille Beckmann forventer i første omgang, at Itsuwari køber 500 tons fed-temøg denne sommer for et tocifret millionbeløb. Produkterne vil komme på markedet i løbet af vinteren 2020.

Link til film https://youtu.be/pZEjYh3FsFw 

Kilde: Greve Kommune

Deltag i debatten
Del.