Greve Byråd besluttede på byrådsmødet i mandags, at frivillige må udføre mindre opgaver i kommunens institutioner.

Male skuret, slå græsset, feje stien. Sådan kunne en opgaveliste se ud, når forældre fremover mødes til frivillige arbejdsdage i Greves daginstitutioner og skoler. Kommunen har nemlig givet frivillige tilladelse til at lave småopgaver i institutionerne på grund af efterspørgsel fra forældregrupper. Dermed får de frivillige mulighed for at sætte eget præg på institutionerne.

Opgaver skal godkendes først

Det kræver dog, at leder og forældrebestyrelse på den pågældende institution bakker op om opgaverne. Samtidig skal Ejendomscentret, der til daglig står for vedligeholdelse af kommunens ejendomme, godkende opgaverne, inden de bliver sat i værk.

Ejendomscentret har i den forbindelse lavet en vejledning, som definerer hvilke typer opgaver, frivillige må udføre og specifikke krav til blandt andet valg af materialer. Greveborgerne kan finde vejledningen på www.greve.dk/vedligeholdelse.

“Vi må erkende, at vi simpelthen ikke har midler nok til at opfylde alle de ønsker om vedligeholdelse, som vores borgere har. Derfor synes jeg, det er fint, at vi giver forældre mulighed for at gøre lidt ekstra, for at lokaler og grønne områder er pæne”, siger formand for Bygnings-, Trafik- og Miljøudvalget, Mortan Martinsson (O).

Mulighed for sponsorstøtte

Greve Kommune har i samme forbindelse åbnet op for, at frivillige kan indgå aftaler med lokale sponsorer. Det gælder både i forhold til udførelse af arbejdet og fornyelse af inventar og udstyr. Men kommunen skal læse alle aftaler igennem for at sikre, at de er inden for rammerne af dens reklame- og sponsorpolitik fra 2008.

Ejendomscentret har lavet aftaleformularer klar, som frivillige og sponsorer skal udfylde, når de vil lave opgaver i institutionerne. De er ligeledes tilgængelige på www.greve.dk/vedligeholdelse.

Kilde: Greve Kommune

Deltag i debatten
Del.