Om et halvt år kan de første lager- og logistikvirksomheder rykke ind i et moderne distributionscenter, der er under opførelse på en stor grund på Kildebrøndevej 42 tæt ved Greve Nord afkørsel 27.

På en blæsende junidag kunne interesserede lejere kigge forbi til åbent hus på byggepladsen til en snak om mulighederne for at flytte ind til januar 2019 i de første 20.000 kvadratmeter haller, der forventes klar.
Det nye erhvervsområde på i alt 100.000 kvadratmeter lagerbyggeri opføres tæt på Køge bugt motorvejen.

Det er et topmoderne distributionscenter med en unik beliggenhed for lager- og transportvirksomheder i vækst med behov for udvidelse. Danskernes stigende handel via Internettet påvirker branchen, der efterspørger fleksibel lagerplads for tredjepartslogistik (TPL), vurderer Tina Iburg, der som ejendomsmægler for Colliers INTERNATIONAL er i tæt dialog med interesserede lejere af de nye faciliteter.

– Det er unikt at få en motorvejsnær beliggenhed og en loftshøjde på 12.20 meter. Lagerenhederne er fuldt sprinklede og med ramper. Det bliver ikke mere topmoderne og findes ikke mange andre steder til leje i Danmark. Der findes masser af ældre lagerbygninger. Men de har typisk kun en loftshøjde på op til otte meter, og de har ikke samme centrale placering med fleksible udvidelsesmuligheder, fortæller Tina Iburg, der også deltog i åbent hus arrangementet for at fejre, at byggeriet i Greve er gået i gang.

Hun tror, at de første lejere er fundet, når byggeriet står klar til januar 2019.

– Det går godt med at markedsføre det her projekt. Vi er i dialog med flere virksomheder, der er i vækst og har brug for at kigge efter større faciliteter. De er interesserede i at høre om mulighederne for at leje sig ind her. Danmark er et meget lille marked. Der er ikke mange store logistiklagre, man lige kan gå ind og leje. Hvis man har brug for at leje sig ind i et stort, moderne og fleksibelt logistiklager med en rigtig god beliggenhed, så er det her interessant. Loftshøjden betyder, at man får udnyttet sin kapacitet bedre. Man behøver ikke leje så mange kvadratmeter, som i ældre lagerbygninger med en lavere fri loftshøjde, og det giver i sidste ende en bedre bundlinje for virksomheden, understreger Tina Iburg.

Greve har en ideel beliggenhed for erhvervslivet

Når Tina Iburg er ude og markedsføre muligheden for at leje sig ind i Greves nye distributionscenter, fremhæver hun, at Greve udmærker sig ved sin umiddelbare nærhed til Storkøbenhavn. Motorvejsnettet giver desuden direkte adgang til at servicere hele Sjælland, Jylland og øerne.

Thomas Petersen, der er direktør for Logistik & Transport hos CBRE, der også er med til at markedsføre byggeriet over for potentielle lejere, vurderer, at ErhvervsCentret og Greve Kommune har haft en aktiv rolle i fremdriften for dette projekt.

– ErhvervsCentret i Greve har gennem processen med assistance fra erhvervs- og turistchef Tina Charlotte Koeffoed som bindeled været en stor hjælp. Hun har fungeret som en nem indgang til Greve Kommune for os, udtaler Thomas Petersen.

Greve Kommunes borgmester Pernille Beckmann glæder sig til at se byggeriet skride frem:

– Vi er stolte over, at MG Real Estate har investeret så massivt i vores kommune med opførelsen af dette moderne distributionscenter. Der bliver ikke sparet på noget, og jeg er overbevist om, at det vil være med til at understøtte vores i forvejen stærke position inden for transport- og logistikområdet, udtaler Pernille Beckmann.

På den ene side vil Greves nye distributionscenter være afgrænset af motorvejen og på den anden side af Ringsted-København-banen. STENDER gruppen står bag udviklingen af projektet, som omfatter fire matrikler med et samlet grundareal på i alt ca. 230.000 m2.

Kilde: ErhvervsCentret Greve

Deltag i debatten
Del.