Arbejdernes internationale kampdag den 1. maj nærmer sig med alt lige fra taler, fest og røde faner. Men er der egentligt noget, der skal ændres i vores samfund? Er alt som det skal være? Læs følgende som er skrevet med en god portion ironi:

Er det ok, at kvinderne på det danske arbejdsmarked får 15 % mindre løn end mændene? Det er jo mændene som giver den ekstra gas på arbejdet og er klogere.

Er det ok, at de 25 % danskere som tjener mest, lever op til ti år længere end de 25 % som tjener mindst? De rigeste gavner jo samfundet meget mere med deres flid og initiativer til at få Danmark til at løbe længere på literen.

Er det ok, at dem med de længste uddannelser er slanke, holder sig i form og har en normal kropsvægt? De overvægtige med korte uddannelser kan jo bare tage sig sammen, rejse sig fra sofaen og tage en gratis uddannelse.

Ovenstående er skrevet med en meget tyk ironi og er absolut ikke min holdning. Uligheden i sundhed, uddannelse og ligestilling er ikke til at spøge med, så derfor skal der kæmpes for fællesskab, lighed og solidaritet.

Kom ind i kampen og hav en god 1. maj.

John Wennerwald – Regions- og byrådsmedlem for Socialdemokratiet

Deltag i debatten
Del.