11-mands-bandet Neighbours & Friends tager på Danmarksturné med koncerten ”Kærligheden kalder”

Alle gode gange tre! Sådan er det med de vestjyske naboer i Ansager, Neighbours & Friends, når de også i år i oktober og november drager landet rundt på Danmarksturné. Denne gang gælder det koncerten ”Kærligheden kalder”, og kender man til Helge Engelbrecht og det store sommersangsorkester fra Mariehaven, vil man vide, at kærligheden er et gennemgående tema i en lang række af sangene, der har båret bandet indtil nu. Kærligheden Kalder-turnéen lægger fra land den 27. oktober i Esbjerg. Herefter sættes kurs mod Odense, Århus, Aalborg, Greve, Ringsted, Nykøbing Falster, Vejle og slutteligt Herning, hvor bandet den 18. november runder efterårsturnéen af. I forbindelse med turnéen udgives singlen ”Vil du tænde må du brænde”.    

Orkestret i den store udgave kom til verden, da Mariehaven i Ansager slog dørene op første gang sommeren 2009. Inden da havde de to naboer Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen i 2002 dannet 6-mands-boybandet Neighbours og optrådt over hele landet med eget repertoire ved talrige koncerter på såvel de lidt større som mindre spillesteder. Desuden havde bandet fået fast grund under fødderne på egen hjemmebane hos Helge i svigerfaderens gamle tømrerværksted, som i første omgang var blevet til Helges private musikrum og som i dag kendes som Musik Galleriet. Da Mariehaven blev en realitet, blev der plads til fem musikere ekstra i startopstillingen på den store friluftsscene, og så åbnede verden sig for alvor for ”det store skib”, som Helge nu og da kalder MS Mariehaven.

 Jamen sådan er det! Det føles næsten som at være ombord på et stort og flot musikalsk sejlskib, når vi stævner ud herhjemme i Mariehaven. Nu sætter vi for tredje gang kurs mod koncerthusene og det glæder vi os enormt til alle sammen. Vi er i fuld sving med at tilrettelægge showet med noget for øje, øre, sjæl og sind. Vi ved, at vores publikum har pæne forventninger i forhold til det, vi præsenterer og vi lover endnu en gang det bedste af det bedste. Det bliver som altid både medrivende, hyggeligt, ægte og folkeligt med nye sange fra den sommer, der gik alt for hurtigt og selvfølgelig også sange fra bagkataloget”, lyder det fra Helge Engelbrecht, der også kan berette om den bedste sæson i mands minde i den populære Mariehaven.

Som selve bandnavnet Neighbours & Friends kraftigt antyder, er naboskabet en del af DNA’et i det 11-mand store orkester, hvor musikalsk fællesskab er hovedingrediensen. Inspirationen til bandnavnet voksede faktisk ud af det faktum, at bandets to frontfigurer, Helge Engelbrecht og Tommy Rasmussen, i starten var næsten-naboer. I dag bor Tommy i Vestergade, mens Helge holder til i Søndergade. ”Men i Ansager er alle i virkeligheden naboer”, lyder det samstemmende fra de musikalske søulke, der med resten af besætningen i den grad er klar til at lade kærligheden kalde til fællesskab og gode og glade timer i koncertsalene.

Kærligheden kalder i følgende byer:

Musikhuset Esbjerg den 27/10 kl. 20 // Koncerthuset Odense den 29/10 kl. 14 // Musikhuset Århus den 4/11 kl. 20 // Aalborg Kongres & Kultur Center den 5/11 kl. 15 // Portalen i Greve den 10/11 kl. 20 // Ringsted Kongrescenter den 11/11 kl. 20 // Nykøbing F. Teater den 12/11 kl. 15 // Vejle Musikteater store sal den 17/11 kl. 20 // Messecenter Herning den 18/11 kl. 20

Koncertbilletter købes via Ticketmaster.

Neighbours & Friends erHelge Engelbrecht, Tommy Rasmussen, Ronnie Olesen, Dennis P, Morten Husted, Allan Nagel, Casper Hundebøl, Thomas Gundal, Michael Graubæk, Sidsel Marie Michelsen, Sine Bach Rüttel

https://www.dropbox.com/sh/o8r1gmiooab2ua5/AAAj6jDFDXiwZmEKqAECShU4a?dl=0

www.mariehaven.dk               www.musikgalleriet.dk          www.neighbours.dk

Kilde: Julie Karlsen

Deltag i debatten
Del.