Igen i år højtideligholder vi Fortidsmindedagen, der i år falder søndag d. 28. april. På denne dag kan du i år få en guidet rundtur på Mosede Forts udendørsarealer og høre historien om brugen af fortets område gennem tiderne.

Historieentusiaster viser rundt

Søndag 28. april kl. 13 kan du følge med museets frivillige historieentusiaster rundt på fortets område. De viser det militære anlæg frem og fortæller om fortets armering og vil også vise dig nogle af områdets mange skjulte huler – blandt andet det nyligt udgravede ammunitionsdepot. Du kan også høre om restaureringen af de to 75 mm kanoner samt se de uniformer og de originale håndvåben, som sikringsstyrkens soldater bar.

Introduktion til museet

I forbindelse med rundturen på fortområdet kan du også besøge museet. Kommer du allerede kl. 12 kan du deltage i den daglige introduktion til udstillingen På kanten af krig – neutralitet mellem krig og velfærd. Efterfølgende kan du færdes på egen hånd eller købe en kop varm kaffe eller kakao i museumsbutikken.

Praktiske oplysninger

Rundturen foregår på fortets udearealer og egner sig ikke til dårligt gående. Vi tilråder praktisk fodtøj. I tilfælde af heldagsregn aflyses rundturen.

Pris: 30 kr. pr. person.

Det er dog GRATIS for årskortholdere og gæster med gyldig entrébillet til museet.

Billetter købes i billetsalget.

Hvis du vil sikre dig en plads, så kan tilmelding ske på tlf. 20311914 eller mosedefort@greve.dk

Kilde: Mosede Fort

Deltag i debatten
Del.