Den 1. oktober skiftede tre lokale McDonald’s restauranter hænder. Det drejer sig om restauranterne i Greve, Vallensbæk og Køge. Restauranternes nye ejer hedder Mikkel Wyrtz. Den 39-årige franchisetager køber restauranterne af Kaj Johansen, der har været franchisetager hos McDonald’s siden 2002.

Restauranterne i Greve, Vallensbæk og Køge fik ny ejer pr. 1. oktober, Mikkel Wyrtz ejer af i alt fem McDonald’s restauranter. Mikkel Wyrtz ejer nemlig også restauranterne i Tåstrup og City 2. Den tidligere ejer Kaj Johansen, der har været franchisetager hos McDonald’s siden 2002, sælger samtidigt sin restaurant i Gladsaxe til franchisetager Lars Dinesen for at trække sig tilbage efter 15 gode år i kæden.

Kaj Johansen er en af de mest erfarne franchisetagere hos McDonald’s, men tiden og køberne var de rette for franchisetageren, der bl.a. har drevet restaurant på Bornholm.

Mikkel Wyrtz er en ung og super dygtig franchisetager, som jeg med stor tryghed overlader de tre restauranter til. Tiden var ganske enkelt inde til at sælge, og jeg ser frem til at følge både Mikkel og McDonald’s i de kommende år,” siger Kaj Johansen.

20 års McDonald’s erfaring
Trods den relativt unge alder er Mikkel Wyrtz en særdeles erfaren mand hos McDonald’s. Han har været hos kæden igennem 20 år, de seneste 2,5 år som franchisetager. I forbindelse med købet af de tre sjællandske restauranter samt de to i Taastrup og City 2, som han købte i maj tidligere på året, rykker han teltpælene op fra det jyske og flytter til Sjælland. I samme forbindelse sælger han sin McDonald’s restaurant i Struer til områdets anden franchisetager Carsten Mikkelsen.

Mikkel Wyrtz ser frem til at lære sit nye lokalområde, de lokale erhvervsdrivende og restauranternes gæster bedre at kende:

Jeg har fået et positivt indtryk af de tre restauranter og de mange lokale gæster, og jeg glæder mig til i den kommende tid at lære både gæster og medarbejdere bedre at kende. Derudover er det vigtigt for mig at lære de andre lokale erhvervsdrivende at kende og opbygge et godt samarbejde”, siger Mikkel Wyrtz.

Konvertering til Din McDonald’s

McDonald’s er netop nu i gang med at konvertere samtlige af kædens 88 danske restauranter til et nyt koncept, Din McDonald’s. Dermed står Vallensbæk og Køge udover et ejerskifte også overfor en større ombygning på sigt. Det nye koncept indebærer blandt andet digitale bestillingsskærme, hvor gæsterne selv kan bestille maden. Derudover bygges køkkenet om, så maden fremadrettet bliver tilberedt i det øjeblik, gæsten bestiller den, fremfor forud for bestilling. På landsplan er kæden halvvejs i konverteringen af alle restauranter, og erfaringerne taler allerede deres tydelige sprog: gladere gæster, højere madkvalitet, roligere miljø for medarbejderne og gæster, øget omsætning og øgning i antal medarbejdere.

Restauranten i Greve konverterede tilbage i januar i år. Det forventes, at restauranterne i Vallensbæk og Køge konverterer inden for de kommende 12 måneder.

Kilde: McDonald´s Danmark

 

Deltag i debatten
Del.