Søndag den 15/4 kl. 10-13 i Karlslunde Kirke og i sognegården

Sognepræst Christina Feddersen glæder sig til at spille på flere tangenter søndag den 15. april.

– Vi afholder Matador-gudstjeneste med filmklip fra TV-serien Matador – og den kan jeg give rigtig mange kommentarer til. Der er mange centrale menneskelige og kristne temaer, som vi alle genkender i denne meget populære serie. Og hvis jeg siger Mads Skjern, Maude, stuepigen Agnes eller grisehandleren, så ved næsten alle, hvad jeg taler om. Det bliver en anderledes gudstjeneste, siger hun.

Sognepræst Christina Feddersen

I 1985 blev et afsnit af Matador set af over 3,6 millioner seere, det højeste antal seere for nogen TV-udsendelse i Danmark. Matador sendes i disse uger på DR1 for syvende gang, nu i en teknisk forbedret udgave.  Det inspirerede Christina Feddersen til at bruge de mange kendte Matador-temaer i gudstjenesten.

Brunch og debat i sognegården

Efter gudstjenesten er der brunch i sognegården.  Derefter fremlægger menighedsrådet regnskab og budget, og arbejdet med gudstjenester og aktiviteter drøftes.

Der er mulighed for spørgsmål og debat – menighedsrådet vil meget gerne have idéer og forslag. På tidligere sognedage er der kommet mange gode idéer, f.eks. om sommercafeen med kaffe og te, musik og sang. Den blev afholdt flere gange i sommerferien sidste år og fik mange gæster.

I Karlslunde Kirke er det efterhånden blevet en tradition, at gudstjenesten på den årlige sognedag er anderledes end normalt. Christina Feddersen håber at mange har lyst til at få en anderledes oplevelse den 15. april – alle er velkomne.

Om Karlslunde Kirke

Karlslunde Kirke er en bærende del af lokalsamfundet og samarbejder med mange – f.eks. skolen, bylauget, seniorcenteret, FDF, Logen Pacome og Lokalhistorisk Forening Valdemar.

Der er gudstjenester for alle aldre, tematisk konfirmandforberedelse og meget andet.

Foruden de kirkelige handlinger er der mange ekstra aktiviteter, der foregår i et samarbejde mellem præsterne, øvrige medarbejdere og ikke mindst de mange frivillige.

Der er f.eks. 3-2-1 Café med underholdende og oplysende gæster, filmklub med visning af en film og efterfølgende debat – samt foredrag, koncerter og pilgrimsvandringer.

Karlslunde Kirke har i mere end 20 år samarbejdet med venskabsmenigheden i landsbyen Nigrande, Letland.

Kilde: Karlslunde Kirke

 

Deltag i debatten
Del.