Logistikkompagniet har vundet Greve Erhvervspris 2015 i skarp konkurrence med Café Jenners/Jenners Seaside og Cedrex. Til uddelingen af erhvervsprisen blev de tre nominerede virksomheder fejret med taler, blomster og diplomer i ErhvervsCentret. Her var mere end 80 repræsentanter for det lokale erhvervsliv og Greve Kommune mødt op for hylde de tre virksomheder og overvære uddelingen af erhvervsprisen.

Spændingen blev udløst torsdag eftermiddag den 28. april 2016, da borgmester Pernille Beckmann afslørede, at ErhvervsCentrets bestyrelse har valgt at give årets erhvervspris til Logistikkompagniet. Hun understregede, at det har været en vanskelig opgave at udpege en vinder, da alle tre virksomheder har gjort det godt i Greve og er rollemodeller for det lokale erhvervsliv.

– Jeg har glædet mig til denne festdag, hvor vi hylder tre lokale virksomheder, som på hver deres måde har gjort en positiv forskel i lokalsamfundet ved at bidrage til vækst, fremgang og nye arbejdspladser, og som andre virksomheder kan lade sig inspirere af. I år har ErhvervsCentret modtaget 13 bud fra virksomheder, erhvervsorganisationer og borgere på, hvem der fortjener at vinde erhvervsprisen; og på Facebook har flere hundrede borgere gættet på, hvem vinderen er. Den store interesse viser, at vi har et sundt erhvervsliv med en masse spændende virksomheder, som betyder noget for det lokalsamfund, de er en del af, understregede Pernille Beckmann.

Logistikkompagniets succes med social ansvarlighed sætter Greve på Danmarkskortet
Morten Dahlin har som medlem af ErhvervsCentrets bestyrelse været med til at udpege Logistikkompagniet som vinder af prisen.

– Logistikkompagniet er en inspirerende frontløber i Greve Kommune, der er i positiv vækst, og som i særlig høj grad udviser social bevidsthed, tager et stort socialt ansvar og er lokalt engageret. Virksomheden er det gode og inspirerende eksempel på, at det kan lade sig gøre som erhvervsdrivende at forene det at drive forretning med en dedikeret vilje til at hjælpe borgere på kanten af arbejdsmarkedet ud i et fast job gennem et godt socialøkonomisk samarbejde med Greve Kommune, sagde Morten Dahlin, som er formand for Vækst- og beskæftigelsesudvalget i Greve Kommune; og han tilføjede: Senest i 2015 fik 43 ledige, kontanthjælpsmodtagere og sygemeldte en chance i Logistikkompagniet som led i et samarbejde med Greve Kommune, Solrød Kommune og Vallensbæk Kommune. Og heraf kom 31 af dem godt videre i livet. De 12 endte med at få et fast job i Logistikkompagniet, mens fire fik arbejde i en anden virksomhed.

Til arrangementet nævnte Morten Dahlin også, at Den Sociale Kapitalfond med en millioninvestering sidste år anerkendte Logistikkompagniets særlige evne til at skabe resultater gennem et koncept, hvor udsatte borgere tilbydes et job, de kan magte, samtidig med, at de tilbydes uddannelse, som giver dem nye kompetencer.

– Man kan stille sig selv det spørgsmål: Hvorfor det er vigtigt at ære og hædre en virksomhed som Logistikkompagniet, der har en ambition om at blive landsdækkende med bemandingsløsninger inden for lager og logistik til offentlige og private virksomheder over hele landet? Mit svar er enkelt: Er der nogen i det her land, der IKKE fortjener at få en chance til at forsørge sig selv og opleve glæden ved at have et meningsfuldt arbejde, de kan magte? Og som politiker kan jeg ikke andet end glæde mig meget over, at vi med en Grevevirksomhed som Logistikkompagniet og en lokal erhvervsleder som Carsten Moberg hjælper mennesker på kontanthjælp ud i nye og varige job og herved får frigivet ressourcer fra det kommunale budget, som vi i stedet kan bruge på at forbedre fx vores veje, skoler, plejehjem og sygehuse til gavn for alle her i Greve. Logistikkompagniets succes på det socialøkonomiske område har inden for det sidste år trukket mange overskrifter i pressen og sat Greve på Danmarkskortet.

Logistikkompagniets stifter og direktør er en god ambassadør for Greve
I en meget personlig tale roste Pernille Beckmann Logistikkompagniets stifter og direktør Carsten Moberg for at være passioneret omkring selve det at ville lykkes med en socialøkonomisk indsats.

– Jeg har jo mødt og talt med Carsten Moberg, fordi han deltager aktivt i alle mulige netværk og aktiviteter – fx som mentor i Greve Kommunes nye erhvervsmentorkorps, som medlem af Greve Erhverv og som deltager i Stafet for Livet. Mit bud er, at Logistikkompagniet lykkes med at skabe et rummeligt arbejdsmarked, fordi Carsten er den, han er: Carsten er en ildsjæl, og han har selv en personlig historie med op- og nedture. Han har selv prøvet at have et alkoholproblem, kræft og økonomiske lommesmerter inde på livet. Og han har kæmpet sig op igen og igen. Han siger selv, at han har fået en chance til at komme videre i livet. Det gør, at han gerne vil give andre den samme chance. Derfor støtter han også gerne aktiviteter og foreninger, der arbejder i den gode sags tjeneste, fortalte Pernille Beckmann.

En glad og stolt men ikke overrasket vinder
Som vinder af prisen modtager Carsten Moberg en skulptur skabt af den lokale kunstner Palle Christensen. Og Carsten Moberg var ikke overrasket over at modtage Greve Erhvervspris 2015 men meget glad og stolt:

– Det er en glædelig og stor dag for Logistikkompagniet. Det er jo nogle stærke virksomheder, vi har været oppe imod. Men jeg må indrømme, at det ikke kommer bag på mig, at vi vinder prisen, da vi gennem flere år har arbejdet målrettet på at få den. Så jeg er meget glad og stolt over, at det er lykkedes, for jeg tror og håber på, at det vil gavne vores socialøkonomiske indsats fremadrettet og forhåbentlig give andre virksomheder inspiration til at følge i vores spor med at skabe et rummeligt arbejdsmarked.

Logistikkompagniets historie
Logistikkompagniet er kun seks år gammel og fik få år efter opstart en gazelle af dagbladet Børsen pga. den fine vækst. Efter et kritisk år i 2014 har Carsten og den øvrige ledelse fået vendt et underskud på to millioner til et overskud på en halv million i 2015 og en øget omsætning på otte millioner kroner.

Hovedkontoret ligger i ErhvervsCentret. Her holder ledelsen og administrationen til. Men hovedparten af de knapt 100 medarbejderne arbejder ude på kundernes lagre her i lokalområdet, fx hos L’Oréal, Carl Ras og Nilfisk.
Stifteren, Carsten Moberg, som er adm. direktør, har mere end 20 års erfaring med transport og logistik. Carsten Moberg er far til seks børn og bor på en gård i Dragør med sin kone og en masse dyr.

Kriterier for at vinde Greve Erhvervspris
Prisen gives en gang om året til en lokal virksomhed, der har udmærket sig på et eller flere af følgende punkter:

1. Er i positiv vækst

2. Udviser social bevidsthed, socialt ansvar og er lokalt engageret

3. Tegner Greve Kommunes ansigt udadtil og er en god ambassadør for kommunen

4. Bidrager til at skabe en aktiv og dynamisk kommune

5. Skaber vækst og grobund for en positiv udvikling af Greve Kommunes erhvervsliv og arbejdsmarked

6. Har visioner og ideer og engagerer sig i det lokale samfund

Deltag i debatten
Del.